Модерните кухни през 2015

18/03/2015, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 60 гласа
18/03/2015
Модерните кухни през 2015

В последните години тенденциите наложиха кухнята да се превърне в повече от помещение за готвене. И през тази година модата на общите пространства продължава. Все по – често кухнята се разглежда като мултифункционална стая, съчетана с трапезария, а не рядко и с кът за отдих, разговори, гледане на телевизия, тържества. Дизайнът в кухните през 2015 година може да отговори и на най – изтънчения вкус.

Отворена кухня

Това е функционално решение, при което кухнята е приобщена към дневна зона. Така освен място за готвене и хранене, тя се отличава с кът за почивка. Това е практична идея както за малки, така и за големи жилища, защото освен оптимизиране на пространството по този начин лесно се съчетава приготвянето на храната с разговори и събирания с близки и приятели и значително се улеснява сервирането и отсервирането.

Кухненски остров

Кухненския остров си остава много предпочитан за помощен плот в кухнята. Освен това той често служи за съхранение на принадлежности или а бързо похапване. Последните тенденции обаче го вписват като декоративен елемент в интериора. Предлагат се все по – интересни дизайнерски решения като на мода е индустриалният стил. По отношение на материалите се предпочитат масивно дърво, стомана.

Минимализъм

Според интериорните дизайнери кухните, а и другите помещения през идните години ще стават все по – компактни. Набляга се на изчистените линии и висока ефективност на пространството. Почти всички уреди ще са вградени, най – често зад плъзгащи се панели. Това освен, че осигурява повече пространство и създава усещане за подреденост, прави кухнята по – изискана и стилна, което е особено важно ако тя е съчетана с хола.

Цветовете в кухнята

Актуални са неутралните цветове – бяло, сиво, кафяво. Разбира се могат да се добавят акценти, най – често в червено, зелено, оранжево. Класика, която не излиза от мода, си остава и комбинацията черно и бяло.

Материлите в кухнята

При плотовете водещ материал ще бъде порцеланът, а при настилките – мраморът. По отношение на материалите за оборудване и аксесоари тенденциите са за метал, мед и стъкло. Биха могли да се допълнят от естествен камък. 


В последните години тенденциите наложиха кухнята да се превърне в повече от помещение за готвен