Как да обзаведем кухня с маса за хранене до 10 кв.м.

11/06/2018, 14:56:02
Оценка 5 от общо 2 гласа
11/06/2018
Тагове:
Как да обзаведем кухня с маса за хранене до 10 кв.м.

Ако разполагате с площ от около 10 кв.м. която трябва да превърнете в кухня с трапезария, този материал сигурно ще ви бъде интересен. Вероятно си задавате въпроса как да организирате малката си кухня така че да се възползвате максимално от възможностите й?

Малка кухня с маса за хранене

Нужно ви е пространство за две отделни зони – работна площ и място за хапване. В толкова малко помещение не е добра идея да разделяте визуално зоните чрез различни подови настилки или пък различни цветове, но може да поставите например интересен фототапет на стената към масата. Така ще акцентирате над пространството за хранене.

Ако кухнята е наистина малка сложете масата долепена до стената. Може да използвате два или три стола, а останалите да са сгъваеми и да се вадят при нужда.

Въпреки че в малката кухня не е желателно да се обособява кухненски остров, то в някои случаи той може да е практичен вариант ако се използва и като работна площ и като място за хранене, например с бар столове. Същата фунцкия би могъл да има и компактен бар плот.


Ако разполагате с площ от около 10 кв.м. която трябва да превърнете в кухня с трапезария, този матер