Идеи за ъглови кухни

20/01/2017, 04:12:55
Оценка 4.7 от общо 32 гласа
20/01/2017
Тагове:
Идеи за ъглови кухни

Ъгловото оформление на кухненските шкафове и уреди е едно от най – разпространените, тъй като е наистина удобно за малки и средни по размер кухни. То е подходящо за почти всички помещения, независимо от тяхната форма. Практично е, тъй като двете страни на ъгловия комплект могат да бъдат с различни дължини в зависимост от параметрите на пространството.

При миниатюрните кухни ъгловата подредба на мебелите предоставя възможност да се оползотвори в най – висока степен пространството като се разположат възможно най – много шкафове и уреди.

При средно големите помещения ъгловата кухня е добър вариант тъй като остава достатъчно място за кът за хранене или кухненски остров.

Ако в един от ъглите на кухнята имате прозорец най – удачно е там да позиционирате мивката. Така не само ще получавате максмиално количество естествена светлина докато работите, но и миенето на съдовете ще стане по – приятно ако през това време се наслаждавате на гледката от прозореца.

Ако кухнята не е много голяма, а искате да обособите кът за хранене добър вариант е да се спрете на кухненски остров с бар столове. Така ще имате мнестенце за похапване, за пиене на питие докато приготвяте вечерята, а също така ще можете да го използвате и като допълнителна работна площ.

Ъгълът в кухнята може да се оползотвори по много начини – чрез поставянето на различни модели ъглови шкафове и чекмеджета, открити рафтове, инастлиране на мивката, а защо не и на котлона и готварската печка, стига формата и размерите да го позволяват.


Ъгловото оформление на кухненските шкафове и уреди е едно от най – разпространените, тъй като