Идеи за декоративна преграда между кухнята и дневната

28/03/2019, 09:23:57
Оценка 5 от общо 2 гласа
28/03/2019
Тагове:
Идеи за декоративна преграда между кухнята и дневната

Преградата между кухнята и хола може да направи пространството по – комфортно, оптимизирано и функционално. Когато избирате вида и дизайна на преградата, не забравяйте, че нейната цел е по – скоро визуално, отколкото същинско разделяне на помещението. Затова и тя трябва да е лека, достъпа до отделните зони трябва да е бърз и лесен. Често ще ви се налага да ходите от хола до кухнята и обратно – готвене, сервиране, отсервиране и т.н. Параванът не трябва да ви пречи.

Плъзгащи врати

Плъзгащата врата е едно от най – практичните решения. Когато е отворена двете зони са в едно помещение. Създава се усещане за пространство и лекота. В същото време щом затворим вратата спираме проникването на шум и миризма от готвенето в кухнята.

Стелаж

Чрез стелаж не изолираме напълно помещенията едно от друг и във всеки един момент виждаме какво се случва в другата зона. Достъпът е лесен и бърз. Също така на стелажа можем да подредим книги, сувенири или други любими декоративни вещи.

Бар плот

Може би най – разпространеният вариант за отделяне на кухнята от хола е чрез бар плот. Той е удобен и при сервиране, а ако до него се поставят столчета може да се превърне в чудесно място за бърза закуска, кафе или питие.

Декоративна дървена преграда

Подобни паравани имат по – скоро само декоративен ефект. Дървото ще внесе хармония, топлина и комфорт в интериора.

Стена от гипскартон

Изграждането на допълнителна стена от гипскартон е често срещано решение. На нея може да се постави телевизора или пък да се изгради ниша, в която да намерят място различни декоративни аксесоари.

Арка

Създаването на декоративна арка също е популярно решение. Така се постига отлично визуално разграничаване на зоните без да се затруднява достъпа до тях.


Преградата между кухнята и хола може да направи пространството по – комфортно, оптимизирано и