Дизайни на кухни в бяло

09/11/2014, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 62 гласа
09/11/2014
Тагове:
Дизайни на кухни в бяло

Бялото придава свежест и прохлада на всяко помещение. То е символ на чистота, простор. Визауално уголемява помещението, затова често се избира за основен цвят в малки стаи. Това е и причината да бъде предпочитан цвят за кухненско обзавеждане.

На някои може да им допада, но ние не ви съветваме да обзаведете кухнята си в изцяло чисто бял цвят, тъй като освен, че ще се получи студен интериор, рискувате по-скоро да заприлича на болница.

За да се избегне стерилния ефект, комбинирайте белият цвят с поне още един.

Особенно добре бялото си пасва със светло дърво, с кафяво и зелено. Дргият вариант е да използвате нюанси на белият цвят, но не ги съчетавайте заедно!

Дървен плот или маса заедно с дървен под в комбинация с бели кухненски шкафове е наистина стилно съчетание.

С правилно подбрани декоративни елементи и ярки акценти кухнята ще изглежда всичко друго, но не и скучна!

Ако кухнята е малка, светлите цветове са особено подходящи, обзавеждане в слонова кост например е стилно, елегантно и по-лесно за поддръжка от снежно белия декор.

Това е хубавото на бялото че се комбинира с всички други цветове и е чудесна основа за всеки интериор. Ако искате по-модерен дизайн може да добавите лъскави, сребристи повърхности.

Още едно предимство е, че на белият фон всякакви цветни детайли изпъкват. Ваза или саксия с цветя, както и фруктиерата с плодове, ще придаде приятен и свеж вид на кухнята.

Освен в кухнята белият цвят успешно може да бъде използван в хола, спалнята, банята. Вижте: Белият цвят в интериора на дома.


Бялото придава свежест и прохлада на всяко помещение. То е символ на чистота, простор. Визауално уго