7 трика, с които бялата кухня няма да изглежда скучна

17/11/2022, 14:53:19
Оценка 5 от общо 2 гласа
17/11/2022
Тагове:
7 трика, с които бялата кухня няма да изглежда скучна

Подчертайте зоната за хранене

Покривка в ярък цвят, красив аксесоар за масата като ваза или купа с плодове, няколко цветни стола ще направят чудеса с трапезарията и ще внесат настроение и колорит в бялата кухня.

Зоната за хранене може да бъде подчертана с подходящо осветеление, например стилни пендели над масата или с пъстър килим.

Цветен гръб

Ако сте се спрели на бели шкафове за вашата кухня, то може да я „раздвижите“ като изберете цветен гръб. Чудесни варианти са пачуърк плочки или принтирано стъкло. Така може да изберете свежа и приятна картина за гръб на вашата кухня, а белите шкафове ще осигурят прекрасен фон за изображението.

Добавете контраст

За да не изглежда кухнята ви твърде монохромна, семпла и стерилна, внесете контраст като заложите на черни електроуреди или кухненски плот и гръб от мрамор с черни нюанси.

Цветя и билки

Поставете няколко саксии с билки и подправки на перваза или плота в кухнята. Подходящи са магданоз, мента, розмарин, салвия, босилек. Освен, че ще допринесат със зеленина, те ще изпълнят кухнята с приятен аромат и ще подобрят апетита и настроението ви. Освен това добра идея е да засадите цъфтящи растения или цитрусови дръвчета в саксии. Приятните цветове прекрасно ще допълват белия интериор. Поддържайте и подходящи сезонни цветя във вази – по плота, върху масата и по етажерки и рафтове.

Цветни стени

В случай, че кухненската гарнитура е бяла, най-добре се спрете на цветни стени, по-възможност в дълбоки и сравнително ярки цветове, тъй като пастелните тонове ще създадат прекалено бледа и еднообразна атмосфера. Подходящи са плътни и дълбоки тонове на зелено, синьо, цвят теракота, различни нюанси на сивото. Разбира се, може да експериментирате и с по-светли цветове като добавите текстура – декоративна мазилка, камък, тухли или релефни тапети. Ако се спрете на бели стени, то украсете ги с подходящи картини.

Цветен текстил

Текстилът може да промени облика на всяко помещение – цветна покривка, завеси или тапицерия на дивана ще внесе настроение и комфорт в бялата кухня.

Интересен порцелан

Флорална захарница или красив порцеланов сервиз на плота ще разнообрази монохромния интериор. Изберете и впечатляващи кухненски аксесоари и съдове, които да се открояват на белия фон.


Подчертайте зоната за хранене Покривка в ярък цвят, красив аксесоар за масата като ваза или купа с