7 промени в кухнята, които може да направите за един уикенд

27/01/2020, 10:23:22
Оценка 5 от общо 2 гласа
27/01/2020
7 промени в кухнята, които може да направите за един уикенд

Ремонта на кухнята е трудоемко и досадно начинание, но с леки промени може да освежите интериора без да влагате много средства и време.

Преобразете кухненските шкафове

Пребоядисайте старите кухненски шкафове и сменете дръжките им.

Ако шкафчетата са ви омръзнали най-лесния начин да ги освежите е като пребоядисате вратичките и смените дръжките.

В случай, че вратичките са лакирани, първо трябва да отстраните лаковото покритие с помощта на шкурка. Боядисването е най-добре да се направи с автоемайл лак в избрания цвят. В случай, че шкафовете са естествено дърво може да пробвате със специална боя за дървени повърхности. Вместо боядисване може да облепите вратичките с фолио.

Изберете нови, модерни дръжки за всички чекмеждета и шкафове.

Подменете текстила

Нови щори, завеси, покривка и декоративни възглавнички за дивана ще придадат съвсем различен, съвременен облик на кухнята. За още по-голям ефект може да претапицирате старите столове и фотьойли.

Нови аксесоари и осветителни тела

Една бърза и лесна стъпка към подновяване на интериора в кухнята е подмяната на осветителните тела. Може да добавите и нови такива, например стенни лампи или къта за хранене. Добавете и нови аксесоари – картина или часовник на стената, интересен чайник или оригинална купа с плодове.

Нова визия за хладилника

Преобразете стария хладилник с помощта на самозалепващо фолио. На пазара ще откриете голямо разнообразие от десени и въпреки че процедурата е малко досадна и изисква прецизност, за няколко часа ще сте готови, а резултата ще ви очарова. Фолиото се почиства лесно с влажна гъба с веро и издържа много време. Друг вариант е да занесете хладилника в камера за автобоядисване, където ще го направят в желания от вас цвят, тъй като опитите за боядисване на ел. уреди в домашни условия може да не се особено успешни.

Пребоядисайте стените и тавана

Смяна на основния цвят или просто освежаването му ще обнови визията на кухнята взе да е необходимо влагането на много средства и време.

Създайте акцентна стена

Акцентна стена може да създадете чрез фототапет, декоративен камък или изкуствени тухли. Грапавите и неравни покрития се почистват по-трудно и ако се спрете на тях, изберете стена, отдалечена от мивката и печката. Най-добре е да декорирате стената около къта за хранене. Фототапетът е най-лесния, бърз и евтин начин за създаване на акцентна стена. Поставянето му е елементарно и лесно може да бъде сменен когато ви омръзне.

Внесете зеленина

Няколко саксии с декоративни зелени цветя или подправки ще внесат свежест, приятен аромат и позитивно настроение в кухнята. Подходящи са всички билки и подправки като; магданоз, мащерка, мента, риган, босилек, розмарин. Добър избор са още: бегония, кала, жасмин, алое, цитруси.


Ремонта на кухнята е трудоемко и досадно начинание, но с леки промени може да освежите интериора без