Фототапети за детска стая - да изберем тематика

10/05/2019, 16:19:12
Оценка 5 от общо 2 гласа
10/05/2019
Тагове:
Фототапети за детска стая - да изберем тематика

Фототапетите са лесен, бърз и практичен начин да декорирате детската стая. Те успешно могат да заместят картини, плакати или стенопис. Атрактивните фототапети подчертават тематичната идея на интериора, могат да увеличат визуално пространството, придават стил и индивидуален облик на детската стая.

С помощта на детски фототапет може да зонирате стаята като поставите такъв зад леглото или в зоната за игра.

Изображението и цветовете на тапета зависят от интериора на стаята, възрастта и интересите на детето, както и от мястото, на което планирате да бъде поставен.

Цветовете около къта за спане трябва да са нежни, неутрални, успокояващи. Препоръчват се слонова кост, светло кафяво, пастелно розово или зелено, светло синьо. Подходящи са изображения на морска тематика, природа, пейзажи.

В частта за учене заложете на цветове, които подобряват концентрацията – синьо, лилаво, зелено, сиво.

В зоната за игра може да развихрите въображението си и да заложите на приказни или филмови герои, животни, спорт, коли, космос и други.

На каква тематика на бъде фототапетът?

Космос

Фототапетите, изобразяващи необятния космос винаги вълнуват и малки и големи. Освен това сред тях има доста модели, които оптически разширяват стаята и са подходящи за малки помещения. Те са отлично решение за стаята на ученика или на дете, което се вълнува от астрономия и физика.

Животни

Повечето деца наистина обожават животните! Такъв фототапет е подходящ за почти всяко дете, независимо от пол и възраст.

Цветя

Каква по – подходяща идея за създаване на нежна и хармонична детска стая на пораснала госпожица, от атрактивен цветен фототапет? Той е особено подходящ за спалната зона.

Превозни средства

Тук има варианти, подходящи както за малки, така и за по – големи деца. Сигурни сме, че почти всяко момче ще се зарадва на ефектен фототапет с любим автомобил.

Спорт

Е, ако автомобилът не свърши работа, на помощ идва футболът. Или друг вид спорт. За всички запалени фенове ще бъде много приятно да се радват на атрактивен тапет в зоната за сън или учене.

Море

Плаж, море, океан, кораби и всичко на морска тематика е отличен избор за детската стая. Във фототапетите с морски мотиви преобладават сините и зелените нюанси, а те доказано успокояват, създават хармонична обстановка, подобряват съня и паметта.

Картините, изобразяващи морската шир са едни от най – подходящите за спално помещение!

Градски пейзаж

За тийнеджърската стая може да заложите на красив нощен градски пейзаж. Той е отличен избор за стая в модерен или лофт стил.

Любим филм или приказка

Разбира се когато става дума за декора на детската стая няма как да пропуснем една от най – популярните тематики, вълнуващи малчуганите – филмчетата и приказките. Може да намерите страхотни тапети с почти всички любими герои и да превърнете детската стая във вълшебно място.

Природа

Малко неща са по – успокояващи от съзерцаването на природата, дори и на фототапет. Природните мотиви са много подходящи за зоната за сън или учене.

Дворци и замъци

Всяко малко момиче би искало да се чувства като принцеса в своето малко „царство“ наречено детска стая. Помогнете й да го направи с уникален фототапет, изобразяващ приказен дворец.

Абстракция

Отлично решение за съвременни детски стаи са абстрактни 3D изображения, увеличаващи пространството.


Фототапетите са лесен, бърз и практичен начин да декорирате детската стая. Те успешно могат да замес