Как да внесем пролетта у дома?

14/03/2022, 10:52:52
Оценка 5 от общо 2 гласа
14/03/2022
Тагове:
Как да внесем пролетта у дома?

Пролетта вече чука на вратата и в нас се заражда желание за промяна – за нещо свежо, за ново начало и разбира се за пролетно преобразяване на дома. С какво да започнем?

Цветята са най-прекрасната декорация

Пролетта се свързва с пробуждането на природата, поява на цветове и свежа зеленина. Най-добрия начин да внесем пролетни нотки в дома си е именно украсяването му с цветя. Няколко саксии с пролетни растения – минзухари, лалета, зюмбюли, свеж букет в красива ваза или дори нова картина със свежи растения, ще преобразят интериора и ще вдъхнат настроение.

Нов текстил

Няма по-бърз и лесен начин да освежите интериора от този да смените текстила – декоративни възглавнички, покрива за масата, пердета, килим, кухненски кърпи или красиво одеяло за дивана. Изберете текстил в ярки пролетни нюанси – бяло, жълто, зелено, розово, лилаво, светло синьо.

Преобразете мебелите

Ако нямате възможност за закупуване на нови мебели може да вдъхнете нов живот на старите, стига да са здрави. С помощта на спрей, боя или лак може да придадете нов нюанс на мебелите. Сменете дръжките на шкафовете и претапицирайте дивана и столовете.

Цъфнали клонки във ваза

Много цъфтящи храсти и дървета могат да се форсират през януари и февруари. Така още в края на зимата може да създадете пролетно настроение у дома с цътфящи клонки във ваза. Подходящи са: дрян, форзиция, череша, праскова, круша, кайсия, люляк, магнолия и други.

Пролетен венец

Красив венец от клонки и свежи цветя е подходяща украса за вратите, прозорците и стените.

Носа посуда

Прекрасен начин да вдъхнете живот и свежест на кухнята е да смените старите чаши и чинии с нови в подходящи цветове. Ако не искате или нямате възможност за цялостна подмяна, красив чайник, буркан за кафе, захарница или панер с пролетни мотиви, също е добра идея.

Подходящи аксесоари

Сувенирите са чудесен начин да придадем пролетно настроение на дома. Заложете на часовник с флорални мотиви, подходяща картина, интересен свещник, пъстри саксии и кашпи или други аксесоари, подходящи за сезона.

Украсете спалнята

Ново спално бельо, пролетни клонки във ваза, нова картина с пролетен пейзаж…и спалнята ви ще се преобрази.

Декорирайте рафтовете

Пролетни цветя, зайчета, венец или красиви декоративни яйца ще внесат весело настроение у дома.

Не забравяйте масата

Подходяща покривка, подложи за хранене и салфетки в свежи цветове с пролетни мотиви са чудесна декорация за масата. Добавете свещник, ваза или мини сандъчета със зелени цветя.

Съживете терасата

Време е да вдъхнем живот на терасата и да я събудим за новия сезон. Засадете в сандъчета и саксии пролетни цветя и ги изнесете навън щом преминат сериозни студове. Може да обновите мебелите на терасата като ги пребоядисате и да добавите аксесоари – фенери, свещници, възглавнички, нови завеси.


Пролетта вече чука на вратата и в нас се заражда желание за промяна – за нещо свежо, за ново н