Декорация на холната масичка

12/01/2023, 11:33:34
Оценка 5 от общо 2 гласа
12/01/2023
Тагове:
Декорация на холната масичка

За да направите дневната още по-уютна и приветлива, поставете акцент в декора на холната масичка. Това може да бъде високо растение или ваза, поднос със свещи, красиви чаши или пък любимите ви книги. Представяме ви няколко свежи идеи:

Пренесете морето в хола

Ако искате да усещате морския полъх у дома през цялата години, декорирайте холната масичка в летен, морски стил. Поставете рапани или мидички, макет на корабче, ваза, свещник или сувенир в бяло, синьо-зелено или тюркоаз.

Украса в тон с есента

Есента е сред сезоните с най-красиви и разнообразни багри. Украсете холната масичка с ваза с есенни цветя, листа или клонки и добавете типичен есенен елемент – тиква, шишарки, жълъди, кестени. За да допълните декорацията, поставете нови калъфки на декоративните възглавнички на дивана в топли цветове и есенни мотиви.

Уют със свещи

Най-лесния начин да внесете романтика и да създадете интимна атмосфера в хола е поставите няколко ароматни свещи на масичката за кафе.

Флорариум

Ако имате флорариум едно от най-подходящите места, на които може да го поставите е именно холната масичка. Така той ще допълва интериора със свежест, зеленина и загадъчност.

Коледно настроение

Коледните празници са чудесен повод да украсите холната маса подобаващо и да допълните празничната атмосфера у дома.

Растение във ваза или саксия

Цветята са класическа декорация за всяка маса. Дали ще изберете букет от свежи, сезонни цветя във ваза, зелено растение в саксия или изкуствени клонки и цветя, със сигурност ще освежите масата и ще направите дневната по-уютна.

Декорация във винтидж стил

За да украсите масичката за кафе във винтидж стил може да я пребоядисате и  с помощта на шкурка да й придадете старинен ефект. Чудесно резултати се получаваш и с тебеширена боя в пастелни тонове. Поставете върху масата глинен съд, плетена кошница или тишлайфер с флорални мотиви. Голяма ваза с цветя също е чудесна идея.

Красотата на зимата

Ако искате да внесете нотка зимна свежест у дома, декорирайте масата с пухкава бяла кожа, ароматна свещ и фигурки в сребро и злато. Коледната звезда също е много подходяща украса.

Книги

Книгите са класически елемент за украса на холната маса. Те внасят характер, чар и уют в помещението. Може да ги използвате и като поднос като поставите върху тях свещник, ваза, настолен часовник или красива чаша.


За да направите дневната още по-уютна и приветлива, поставете акцент в декора на холната масичка. То