Каква ще е банята през 2017 година?

24/04/2017, 02:55:34
Оценка 4.4 от общо 43 гласа
24/04/2017
Каква ще е банята през 2017 година?

Какви ще бъдат предпочитаните цветове, форми, материали и стилови решения в дизайна на банята през 2017 година?

През 2017 година се запазва, наложилата се, през последните години, тенденция за използване на максимално опростени и изчистени линии и форми в интериора. Залага се на натуралното, органичното, семплото излъчване на банята.

В търсене на функционални решения се избират материали, лесни за поддръжка и в същото време достатъчно стилни. За максимално близо усещане до природата се залага на дърво, камък и глина. Зелените растения стават неизменна част от модерната баня.

Дървото ще бъде абсолютен фаворит що се отнася до интериорен дизайн на всички помещения, включително и на банята. Все по – често можем да срещнем и нестандартна негова употреба като материал за направа на вана. Мраморът намира място в интериора на банята като облицовка на стените, подова настилка, а също и за направа на мивки, вани и аксесоари.

Неутралните цветове остават най – използваните в интериора на банята. Особено се залага на сивото и кафявото. За акценти се използват нежни пастелни тонове като синьо, бледо зелено и пепел от рози.

По отношение на стиловите решения актуални остават минималистичните елегантни и изчистени бани.

Предпочитан ще бъде и рустик стила, в който преобладават естествени материали и създава чувство на уют и комфорт.

Все повече навлиза и тенденцията за баня в японски стил, наподобяваща истински СПА център и предоставяща възможности за релакс.

LED осветление в банята

Стандартното осветление постепенно бива изместено от модерните решения като LED светодиотите. Обърнете специално внимание на пространството пред мивката и огледалото както и на рафтовете. Не прекалявайте със светлината, най – добре е тя да е дискретна, което ще създаде нужната атмосфера за релакс и хармония.


Какви ще бъдат предпочитаните цветове, форми, материали и стилови решения в дизайна на банята през 2