Актуални тенденции в дизайна на банята през 2018 година

03/04/2018, 16:04:35
Оценка 4.6 от общо 84 гласа
03/04/2018
Тагове:
Актуални тенденции в дизайна на банята през 2018 година

Тенденциите в интериора на банята през 2018 година са насочени към създаването на уютно кътче за релакс, напомнящо повече на домашен СПА център отколкото на санитарно помещение. Важно условие на съвременната баня е да се постигне максимален комфорт с минимум средства – това означава малко и изчистени мебели, ограничено количество декорации, минимум аксесоари, възможно повече свободно пространство, въздух и светлина.

Стремежът, в жилищата ни да присъстват все повече естествени материали се вижда и в дизайнът на банята. Залага се на естествен камък, най – често мрамор, с който се създава наистина впечатляващ интериор. Плочките, имитиращи мазилка, бетон, дърво, мозайка, камък, също са актуални.

Дървото, обработено със специален импрегниращ материал, устойчив на влага, както и дървените имитации ще бъдат хит в дизайна на банята и през 2018 година. То може да се използва за облицовка на стени, направа на мебели, аксесоари, а дори и мивки.

По отношение на цветовете – модерни са земните тонове, всички нюанси на кафяво, бежово, сиво, черно и бяло.

Мебелите най – често са изработени от стъкло, хром, дърво. Те са компактни и практични. Особено актуални са огледалните повърхности.

Аксесоарите, които ще бъдат на мода тази година са от месинг и мед.

Предпочитан ще бъде индустриалния дизайн на банята. Модерни ще са и плочките в геометрични форми.

Душовете с ефект на дъжд също са хит в банята през последните години. 


Тенденциите в интериора на банята през 2018 година са насочени към създаването на уютно кътче за рел