8 хитри идеи за съхранение в банята

17/06/2019, 13:26:53
Оценка 5 от общо 2 гласа
17/06/2019
Тагове:
8 хитри идеи за съхранение в банята

Какъвто и да е размера на банята мястото в нея все не стига. Особено ако не разполагате с килер и се налага да съхранявате в нея домакински принадлежности, препарати, козметика.

Може би най-разпространения вариант е кърпите и халатите да се съхраняват, закачени на вратата.

Пространството под мивката също би могло да бъде използвано рационално. В случай, че там няма шкаф сложете в красива кошница домакински или хигиенни принадлежности.

Стената над тоалетната често остава неизползваема, но в малките бани това би могло да се отчете като грешка, тъй като там всяко кътче е ценно. Поставете над тоалетната компактни рафтове и съхранявайте на тях козметика или хавлиени кърпи.

Ако площта на банята е толкова малка, че няма къде да поставите шкаф, може да използвате метален или пластмасов рафт, поставен възможно най-високо така че да не се удряте в него и да не пречи на свободното движение в банята. Съхранявайте там неща, които не използвате често – допълнителни опаковки сапуни, пасти за зъби, резервни кърпи.

Няма баня без огледало. Е, в малкото помещение е силно желателно огледалото да бъде съчетан със шкафче. Или иначе казано монтирайте шкаф с огледална врата над мивката.

Шкафът зад огледалото може да се превърне и в чудесен органайзер за козметика. Монтирайте на вратичката му удобни малки поставки/кутийки, в които може да държите дребни шишенца и козметични принадлежности, които иначе бихте търсили дълго в един неподреден и не добре организиран шкаф.

Нишата е страхотно място за съхранение и горещо ви препоръчваме да се възползвате от нея в банята. Ако тя е по-голяма и дълбока може да си направите „скрит“ шкаф, в който да държите всичко необходимо. Малки декоративни ниши на стената също биха били от полза за съхранение на дребни козметични шишенца.

Използвайте ъгъла на стаята за поставяне на полици. Той често остава неизползваем, а е отлично решение за малката баня, тъй като необходимите принадлежности са ви винаги под ръка, без да пречат.


Какъвто и да е размера на банята мястото в нея все не стига. Особено ако не разполагате с килер и се