Розовият цвят в интериора

11/12/2018, 12:42:04
Оценка 5 от общо 2 гласа
11/12/2018
Тагове:
Розовият цвят в интериора

Обикновено първата ни асоциация, свързана с розовият цвят у дома е за детската стая на малко момиченце. Нежната красота на розовото обаче е приложима за всички помещения в жилището стига да се използва правилно и не натрапчиво. Подходящо подбраните деликатни розови нотки ще придадат свежест, настроение и романтика на  всички стаи.

Пастелният розов цвят има благоприятно влияние върху психиката, намалява стреса, успокоява и внася хармония и нежност в дизайна.

С изключение на детската стая, където розовото може да се използва смело, в останалите помещения е добре то да бъде само акцент.

Розовият цвят най – успешно се комбинира с неутрални цветове: бяло, черно и сиво, бежово и техните нюанси.

Внасянето на розовият тон в интериора може да стане по много начини. Може да боядисате само едната стена в розово или пък да се спрете на розов декоративен текстил – килими, пердета, възглавнички. Така стаята ще придобие нежно и очарователно излъчване.

Кухня в розово

Розовото не е традиционен цвят за кухнята, но той може да внесе много настроение и елегантност в нея. Най – добре е да се изпозлва като допълнение, например фототапет на едната стена, завеси и покривка или пък като основен цвят за мебелите.

Съчетава се чудесно с зелено, бежово или сиво. За малка кухня най – добре го комбинирайте с бяло.

Детска стая в розово

Детската стая в розов цвят си е класика. Тук той може да се изпозлва смело и неограничено. Съчетава се много успешно с бяло или пастелно лилаво.

Спалня в розово

За спалнята са подходящи нежни, светли, спателни тонове, които придават хармония, спокойствие, романтика.

Всекидневна в розово

В дневната и трапезарията може да внесете розовият цвят като акцент – да боядисате едната стена или да поставите интересен фототапет в розови наюанси. Може също така да се спрете на аксесоари или мека мебел в розово. Съчетайте с бяло, ванилия, сребристо.


Обикновено първата ни асоциация, свързана с розовият цвят у дома е за детската стая на малко момичен