Как да изберем картини за дома

26/02/2019, 13:48:15
Оценка 5 от общо 2 гласа
26/02/2019
Тагове:
Как да изберем картини за дома

Картините придават завършен вид и индивидуалност на интериора. При избора им трябва да се съобразите с площта, предназначението и стилът на стаята. Така например в стаи с много мебели и аксесоари не е желателно да прекалявате с картините. Изберете само една с изчистено и стилно изображение. В помещения, изпълнени в минималистичен стил няма да стоят добре картини с масивни рамки с орнаменти. Поставяйте паната на нивото на очите.

Интересни идеи за картини:

Модулни картини

Модулните картини са модерни, стилни и подходящи за всяка стая.

Плакати

Плакатите са чудесен начин да „раздвижите“ интериора на дома. За помещения в модерен, скандинавски, минималистичен или лофт стил са подходящи монохрамни изображение, докато за прованс, кънтри или шаби шик, актуални са плакатите в ярки тонове.

Фототапети

Фототапетът може да бъде използван като заместител на картината. Той привлича вниманието и придава чар на помещението.

Гоблен

Гобленът е друг вариант за декорация на стената. Той е подходящ за жилища в класически или ретро стил. Придава на интериора автентичност, топлина и уют.

Самоделна картина

Ръчно направената картина внасят индивидуалност във всяко помещение. Тя носи вашия почерк и очарователно се вписва във винтидж или прованс интериори.

Къде да разположим картините:

В спалнята

Най – доброто място за картина в спалнята е над леглото. Такава може да бъде поставена и на стената срещу леглото стига там да няма телевизор и обзавеждането да го позволява.

В антрето

В антрето картините могат да бъдат поставени срещи входната врата, над някоя мебел, например пейка за обуване или тоалетка. Добър вариант е и поставяне на картина срещу огледалото, но в такъв случай изображението не трябва да е в твърде натрапчиви цветове.

В дневната

В хола и трапезарията картините могат да бъдат поставени над масата за хранене или дивана. На стената срещу къта за почивка също е удачно, ако там няма телевизор. Добра идея е и картина над камината.

Изображението на картината зависи от вашите предпочитания, интериорният стил, цветовата гама на помещението и неговото предназначение. За спалнята например са подходящи успокояващи изображения с морски мотиви като водни обитатели, кораби, плаж. Всички изображения в нежни, пастелни тонове са удачни. В детската стая се предпочитат животни, космически изображения, джунглата, любими анимационни герои, приказни сюжети.

За дневната са подходящи природни или градски пейзажи, асбтракции, животни.


Картините придават завършен вид и индивидуалност на интериора. При избора им трябва да се съобразите