Идеи за стените в антрето

28/02/2019, 10:10:19
Оценка 4.7 от общо 3 гласа
28/02/2019
Тагове:
Идеи за стените в антрето

Материалът за облицовка на стените в коридора трябва да бъде износоустойчив, лесен за почистване и поддръжка. В малкия коридор е добре да заложим на светли цветове. Ако не сте фенове на ярките декоративни елементи и бихте поставили само огледало на стената в антрето, то може да заложите на по – интересен материал като тапети или декоративни тухли. Ако обаче смятате да украсите стените с картини, фотографии, пана, най – добре изберете едноцветна боя или мазилка.

Ако се затрдунявате да изберете сред многообразието от материали, цветове и форми, запишете се за безплатно обучение по интериорен дизайн и обзаведете дома си сами. Повече за програмата може да прочетете тук: https://designacademy.bg/index.php?q=free&id=12

С какво да облицоваме стените в коридора:

Камък

Декоративният камък е достъпен, екологичен и практичен материал за облицовка на стените в коридора. С него може да направите и акцентна стена или да облицовате само малка част, например около входната врата или огледалото. Естествения камък, от своя страна, е красив и стилен материал, но и доста скъп. Камъкът е идеална облицовка, ако смятате да поставите на стената единствено огледало, без други декоративни елементи.

Декоративни тухли

Тухлената стена придава чар и стил на коридора. Подходяща е за антре в модерен, скандинавски, индустриален стил. Бялата тухлена стена изглежда чудесно както изчистена, така и с различни декорации като картини, часовник, пано. Ако тухлите с в по – тъмен цвят или няколко нюанса, най – добре ограничете декорациите.

Дърво

Необичайно решение е облицоването на стените в коридора с дървена ламперия. Дървото е подходящо за антре в рустик, шале, скандинавски или ретро стил. Върху дървената стена е добре да не поставят твърде много декоративни елементи. Елегантно огледало е достатъчно.

Ламинат

Ако все пак идеята за естествено дърво ви се струва не толкова добра, то може да се спрете на ламинат. Той е практичен, достъпен като цена, поставя се и се сваля бързо и лесно. Намира се във всякакви дизайни, нюанси, релефи и може да се избере подходящ за всеки интериорен стил. По – качествените ламинирани паркети имитират много успешно естественото дърво.

Боя

Стандартен вариант е да боядисате стените в антрето с латекс. Става бързо, лесно, не ви е нужен майстор, а и може да смените цвета по всяко време. Повечето съвременни бои на пазара са с покритие, устойчиво на миене. Освен това едноцветните стени са чудесен фон за ярки акценти като картини, плакати, календари, снимки в рамки.

Декоративна мазилка

Декоративната мазилка също е чудесен вариант за коридора. Предлага се голямо разнообразие от мазилки и лесно ще намерите такава, която да пасва на вашия интериорен стил. Върху мазилката също не е добре да има прекомерно количество стенни декорации.

Тапети

Тапетите ще придадат индивидуалност, чар и уют на коридора. Може да ги съчетаете с боя или декоративни тухли.

С какви декоративни елементи да украсим стените в коридора:

Стените в антрето може да декорирате с елегантна картина, пано, фотография или ръчно направена рисунка. Добър вариант е и часовник. Разбира се, задължителен елемент във всеки коридор е огледалото. За него може да изберете интересна рамка, а ако коридорът е малък може да направите огледална цяла стена.

Коридор в лофт стил

За индустриалния стил са подходящи декоративни тухли, камък, интересни тапети. Стените може да украсите с картина или плакат в рамка. Тематичен часовник също би бил добър вариант.

Коридор в скандинавски стил

За скандинавския стил са идеални бели декоративни тухли, боя в светли тонове или елегантни тапети. На белия фон може да поставите ярки цветни декорации.

Коридор в модерен стил

За стените в модерен стил има много варианти. Актуални са тъмните нюанси, както и земните тонове.

Коридор в стил прованс

Антрето в стил прованс най – често е облицовано с тапети или декоративна мазилка. Може да се съчетаят и няколко вида материали. Декоративните елементи са ретро часовник, картини, изобразяващи цветя или шаби шик аксесоари.


Материалът за облицовка на стените в коридора трябва да бъде износоустойчив, лесен за почистване и п