Дом в пастелни нюанси

25/06/2018, 13:43:45
Оценка 5 от общо 2 гласа
25/06/2018
Тагове:
Дом в пастелни нюанси

Пастелните цветове са приятни, светли, създават хармония и действа успокояващо. Поради тези причини те са подходящи за всяка стая в дома.

Особено предпочитани са за детската стая и спалнята.

Пастелно розово

Пастелно розово е приятен мек млечен цвят, подходящ за детска стая, спалня, дневна или кухня с трапезария.

Пастелно лилаво

Напомнящ нежните цветове на лавандулата и люляка, пастелно лилавото е прекрасен успокояващ цвят, който е идеален за спалнята, детската стая, банята.

Пастелно зелено

Пастелнозелените нюанси успокояват и въздействат положително върху хората. Те са идеални за помещения, обзаведени в шаби шик или прованс стил.

Пастелно сиво

Нежното млечно сиво е отлично решение за тинейджръска детска стая, дневна, работен кабинет. То ще осигурява отмора за очите и ума, хармония и баланс.

Пастелно бежово

Красивите пастелни нюанси на ванилия и слонова кост са прекрасни за стилно обзаведен дом в класически или модерен стил. Те са чудесен фон за ярки и дръзки акценти. Пасват си с всяко обзавеждане и с различни по цвят и стил аксесоари.

Пастелно синьо

Прекрасните леки нюанси на пастелното синьо се асоциират с безкрайното небе и кристално чистата вода. Те създават усещане за простор, мир и хармония. Студените тонове са подходящи предимно за стаи с южно изложение.

Спалня в пастелни цветове

Спалнята е сред помещенията, на които пастелните цветове подхождат най – много. Целта там е нежна непринудена атмосфера и това най – добре би могло да бъде постигнато с деликатни нежни тонове. Най – подходящи са сините или лилави нюнаси, особено ако са съчетани с бяло.

Детска стая в пастелни цветове

В детската стая също се цели приятна и спокойна атмосфера затова и пастелите са много предпочитани и там. Най – удачни са розово, лилаво, синьо, жълто.

Кухня в пастелни цветове

Най – подходящите пастелни тонове за кухнята са зелено, синьо, бежово. Може да се експериментира с розово или жълто.

Дневна в пастелни цветове

Холът също е помещение, което се свързва с почивка и релакс. Там чудесно биха стояли сиво, бежово, синьо.

Баня в пастелни цветове

Пастелните цветове са прекрасно решение и за банята, особено ако тя не е много голяма. Най – добре там биха паснали лилаво, синьо, зелено.


Пастелните цветове са приятни, светли, създават хармония и действа успокояващо. Поради тези причини