Да създадем стилно и модерно антре

25/09/2018, 13:37:39
Оценка 5 от общо 2 гласа
25/09/2018
Тагове:
Да създадем стилно и модерно антре

Антрето – първото място, което виждаме когато се приберем у дома и мястото, на което посрещаме гостите си. Неговият дизайн е от особено значение за първото впечатление, което ще си състави всеки, който влезе в жилището.

Разбира се, коридорът има преди всичко практична функция – той е входът на на нашия дом и трябва да предлага удобно място за съранение на обувки, връхни дрехи, шапки, ръкавици, чадъри.

Освен за функционалната роля и организацията в антрето обаче трябва да обърнем внимание и на неговият интериор. Материалите, които се използват за обзавеждане на коридора трябва да бъдат устойчиви на износване и да понасят висока влажност. Също така да се почистват лесно и бързо.

Най – подходящите подови настлки са висококачетсвен гранитогрес и теракот или ламиниран паркет, устойчив на износване и влага.

Добре е за антрето да се избират мултифунционални мебели, които пестят пространство, тъй като в тази част на жилището то обикновено не е голямо. Например добра идея е да се сложи пейка, на която може да се сяда при обуване, а в същото време в нея да се съхраняват обувки, гъбички за почситване, четки, боя за обувки, чадъри. Често над пейката има поставена закачалка за връхни дрехи.

Ако мястото в антрето позволява може да сложите и отделен шкаф за обувки. Върху него може да поставите различни аксесоари и сувенири.

Модерният дизайн на антрето предполага задължително да сте предвидили място за сядане като това най – често е пейка, малка табуретка или капане.

Осветлението е нещо, което не бива да пренебрегвате при дизайна на антрето. Много популярни за тази част от жилището са LED пана и лунички. Те често се вграждат в окачен таван. Добре е да предвидите и допълнително осветление около огледалото.

По отношение на цветовата схема за антрето важат същите правила както и за останалата част от жилището, като е особено важно да се съобразите с факта, че коридора обикновено няма излаз на прозорец е най – често липсва естествена светлина. Може да заложите на ярки цветове, които ще придадат настроение на интериора или на светли пастелни тонове, с помощта на които може да създадете нежна спокойна атмосфера.

Интериорният стил на антрето, разбира се, трябва да е съобразен с цялостния дизайн на жилището. Актуални в момента са скадинавски, минималистичен, хей – тек, прованс стил. Все пак, съборазявайки се с модните тенденции е желателно да се водите на първо място от собтсвения си усет и вкус и да изберете стил, с който вие ще се чувствате в хармония, прибирайки се у дома.


Антрето – първото място, което виждаме когато се приберем у дома и мястото, на което посрещаме