Модерен дом с LED осветление

06/02/2017, 01:50:15
Оценка 4.4 от общо 82 гласа
06/02/2017
Тагове:
Модерен дом с LED осветление

Светодиодното осветление или т.нар. още LED осветление набира все по – голяма популярност в интериорния и екстериорния дизайн. Това е иновативна технология, която се счита за „осветление на бъдещето“. Има редица предимства пред стандартното осветление.

LED осветлението предлага многобройни интериорни решения, тъй като светодиодите са с малки размери и могат да бъдат вградени на най – различни места – в окачен таван, в различни ниши, мебели, витрини и др. Също така има възможност за излъчване на светлина в различни цветове.

LED светодиодите са надеждни и имат по – дълъг живот от обикновените крушки. Рискът от аварии и повреди при токов удар или друг проблем с електричеството е много малък. Освен това те не излъчват топлина, което е важно предимство през лятото.

LED осветлението може да бъде използвано за да се подчертае определена зона в стаята като например стенна декорация или картина, бар плота в кухнята, огледалото в банята, къта около телевизора в дневната, също както и различни шкафове, витрини и мебели.

Осветителните тела могат да бъдат монтиране в мебели с прозрачни врати и витрини, което създава чудесен светлинен ефект, особено през тъмната част от денонощието.

Не можем да пропуснем още едно основно предимство на LED осветлението – неговата икономичност. Въпреки че през последните години светодиодите се предлагат на все по – достъпни цени, те все още са по – високи от тези на стандартното осветление. Благодарение на икономичността на LED технологиите обаче, направената инвестиция се изплаща за сравнително кратък период от време. Освен това светодиодите са екологични, безопасни и щадящи околната среда.


Светодиодното осветление или т.нар. още LED осветление набира все по – голяма популярност в ин