Дървото в интериора - несравнима топлина

25/02/2015, 03:00:00
Оценка 4.4 от общо 56 гласа
25/02/2015
Дървото в интериора - несравнима топлина

Природата е най – успешния интериорен дизайнер, който може да сбъдне и най – смелите ни мечти! Точно затова все по – често предпочитаме естествените материали за обзавеждане на домовете си. Дървото в интериора е синоним на уют и топлина. Естествената му красота никога не излиза от мода и пасва на всеки стил и вкус.

Дървото се съчетава отлично с други естествени материали, като например, камък. Тази комбинация може да има както рустикално, така и модерно излъчване, зависи как е приложена и от цялостната визия на помещението.

Освен естествено дърво, интериорните дизайнери често използват и успешните му имитации, които имат много близки до неговите качества и характеристики.

Освен като основен материал за мебелите, дървото може да се използва като облицовка на стените, подовете, таваните. Също така намира приложение и в декоративни елементи – дърворезба, рамки и др.

Светло или тъмно дърво да изберете зависи от облика, който целите. Светлото дърво оптически разширява помещението, придава простор и свежест.

Тъмното дърво е стилно, елегантно и придава по – старинно излъчване на помещението.


Природата е най – успешния интериорен дизайнер, който може да сбъдне и най – смелите ни