Как да създадем уютна веранда

24/08/2020, 14:44:07
Оценка 4 от общо 3 гласа
24/08/2020
Тагове:
Как да създадем уютна веранда

Удоволствието да изпиеш чаша кафе или почетеш книга на открито в двора е несравнимо. Как да превърнем верандата в уютно кътче?

Заложете на удобни мебели

Люлеещ се стол, хамак, меко кресло, люлка с възглавнички, ще направят престоя ви на верандата наистина приятен.

Трапезария на открито

Чудесен начин да се възползвате от верандата е да я превърнете в кът за хранене на открито. Оборудвайте я с удобни столове или пейки и стилна трапезна маса. Декорирайте с красива покривка, салфетки, ваза или пъстра купа с плодове.

Реставрирайте стари мебели

Старите мебели от естествено дърво внасят неповторим уют и чар в дома и градината. След малко поправка, изразяваща се в шкурене и лакиране или боядисване, те са чудесно решение за верандата. Собственоръчно направените мебели от палети също са добър вариант, чрез който влагате собствен почерк в обзавеждането, пестите пари и не вредите на околната среда.

Текстилът създава уют

Мека тапицерия, пухени възглавнички, топло одеало, пъстро килимче, ефирни завеси ще направят верандата топло, уютно и приятно кътче.

Не забравяйте цветята

Озеленяването е важен елемент от декора на верандата или терасата. Цветя, билки и подправки в саксии, сандъчета, висящи кошници или големи градински вази ще придадат колорит и настроение.

Морска тематика

Какво по-удачно решение за лятото, освен това да пренесете морската атмосфера вкъщи? Заложете на обзавеждане в синьо и бяло, текстил с морски мотиви и подходяща декорация – мидички, рапанчета, корабни въжета, фенери.

Помислете за осветлението

Осветлението може да промени изцяло облика на верандата и да я превърне в романтична и уютно място. Заложете на осветление с градински фенери, свещници, светещи гирлянди.

Придайте винтидж излъчване

Пребоядисайте старите мебели и им придайте избелял ефект. Декорирайте стария велосипед, детска кошара или количка за дърва с помощта на малко боя и цветя. Боядисайте стените в пастелни тонове на жълто, синьо, розово, мента.


Удоволствието да изпиеш чаша кафе или почетеш книга на открито в двора е несравнимо. Как да превърне