Евтини идеи за декорация на градината

22/07/2019, 14:49:03
Оценка 3.6 от общо 5 гласа
22/07/2019
Евтини идеи за декорация на градината

Градината е специално място, на което прекарваме голяма част от време през топлите сезона на годината. Тя е нашето кътче за отдих сред природата, далеч от шума и забързаното ежедневие. Ето защо трябва да е красива, да радва сетивата ни и да ни кара да се чувстваме добре. Перфектно поддържаната морава, пъстрите цветя и елегантно оформения жив плет са много важни за целта, но често не са достатъчни. Тук идва и ролята на декорацията. С помощта на подръчни средства можем бързо и лесно да превърнем градината в райско кътче.

Засадете цветя в старата ръчна, градинска количка и я поставете на избрано място. Може да я пребоядисате, но ако искате да изглежда автентична оставете я в сегашния ѝ вид.

Същото може да направите и със стария дънер. Издълбайте в него достатъчно голяма дупка, напълнете я с градинска почва и засадете дребни цветя.

Може да разкрасите градината и с помощта на стари пластмасови бутилки. С тях може да направите разнообразни форми – изкуствено градинско езеро, различни животни и каквото друго роди въображението ви.

Стъклените бутилки и буркани пък могат да се превърнат в ефектни свещници. В тях може да засадите и малки сукулентни, които не се нуждаят по почти никакви грижи.

Собственоръчно изработените или декорирани съдове за цветя винаги се открояват и очароват. Вариантите за тяхното създаване са безкрайни. С помощта на керамична мозайка или на парчета стари плочки може да украсите бетонни саксии.

Създайте мини цветен кът около мястото за отдих. Използвайте за цветарник стара пейка, детско креватче, бюро, велосипед. Засадете цветята в чайници, менчета, чаши или други ретро съдове от бита.

Мини градинките винаги привличат със своето очарование. Направете такава в стара саксия, количка за дърва, леген. Засадете устойчиви растения, които не се нуждаят от пресаждане, издържат на суша и изискват много малко грижи. Добавете малки речни камъчета, мидички, мъхове и фигурки за декорация. Може да направите и мини езерце от чаша.


Градината е специално място, на което прекарваме голяма част от време през топлите сезона на годинат