7 важни елементи на лятната кухня

13/05/2019, 09:11:08
Оценка 5 от общо 2 гласа
13/05/2019
Тагове:
7 важни елементи на лятната кухня

Как си представяте съвършената лятна кухня? С барбекю, бар, мека мебел, цветя или пък изчистена и семпла визия? Минималистична и модерна или с кънтри нотки? Каквато и да е тя, едно е сигурно – прекарването в нея е приятно и незабравимо, и превръща летните дни и вечери в приказка.

Какво трябва да има перфектната кухнята на открито?

Барбекю

За къде без него? Барбекюто може да бъде на газ, на дървени въглища, електрическо, инфрачервено, стационарно или преносимо. Зидано барбекю от тухли може да си направите и сами. Какъвто и вариант да изберете не забравяйте да поставите барбекюто така че пушекът да се отива към къщата. Важно е също така то да бъде поставено на поне 5 метра разстояние от околните сгради. Освен практично, барбекюто е и чудесен декоративен елемент към вашия двор.

Шатра или тента

В случай, че кухнята не се намира под навес, задължително помислете за засенчване през горещите летни дни. Тентата ще предпази от слънчеви лъчи вятър и дъжд, не само вас, но и уредите и мебелите в кухнята. В противен случай, те бързо могат да бъдат повредени. Красивия сенник също така добавя още декоративна стойност към лятната кухня.

Беседка

Ако искате да сте напълно сигурни, че вие и кухненското оборудване сте защитени от неблагоприятни условия може да изградите лятната кухня в беседка. Така освен всичко друго ще постигнете и повече уединение. Декора и обзавеждането на беседката зависят изцяло от вашите предпочитания.

Трапезария

Трапезната част е много важен елемент от всяка кухня независимо къде се намира тя. Зоната за хранене обикновено включва маса със столове или пейки. Добре е тя да се намира под навес. Мебелите могат да бъдат от дърво, пластмаса, метал или ратан. Изборът зависи от стила на двора, както и от това къде ще бъдат съхранявани.

Трапезарията може да бъде декорирана с интересен текстил, вази или саксии с цветя, билки и подправки.

Зона за почивка

Ако искате да съчетаете кухнята с дневна зона на открито, то не пропускайте да си осигурите кътче за релакс, обзаведено с мека мебел като канапе, фотьойли или хамак.

Кухненски остров, бар или помощна масичка

Тези елементи ще ви бъдат много полезни при готвене и сервиране. Освен това барът може да служи и за хапване или питие докато приготвяте грилът.

Осветление

Възможностите за осветление на градината са наистина многобройни. Може да заложите на соларни лампи, да осветите отделни части от лятната кухня – барът, масата, къта за почивка също както и различни акценти в двора – басейна, атрактивни растения. Ако търсите винтидж ефект за вашата кухня може да заложите на осветление с градински фенери и да добавите свещи за създаване на романтична обстановка.


Как си представяте съвършената лятна кухня? С барбекю, бар, мека мебел, цветя или пък изчистена и се