Балконски цветя, издържащи на суша и горещина

20/06/2018, 13:54:34
Оценка 4 от общо 5 гласа
20/06/2018
Тагове:
Балконски цветя, издържащи на суша и горещина

Ако разполагате със слънчев балкон и смятате, че повечето растения няма да се чувстват добре на него през летните горещини, не бързайте да се отчайвате. Има растения, които понасят жегите повече от добре. Също така ако често се налага да отсъствате от къщи и се притеснявате кой ще полива цветята през морската ви почивка, прочетете текста по – долу. Ще ви предложим няколко балконски цветя, които издържат на продължително засушаване и топлина.

Винка – едногодишно цъфтящо растение, идеално за отглеждане в сандъчета или висящи кошници на балкона. В градината може да бъде засадена в алпинеум.

Винката може да издържи на суша и на жега, но в обедните часове трябва да има леко засенчване и да не е под преките слънчеви лъчи. Полива се чак когато забележите, че листата й започват леко да клюмват.

Лавандула – прекрасната лавандула също може да се отглежда в сандъче на балкона. Тя обожава слънцето и издържа на засушаване.

Салвия – още една билка, която може да се отглежда успешно в сандъчета или саксии на терасата. Салвията издържа на високи температури и засушаване. Предпочита глинеста почва.

Бенджамин – бенджаминът със светли шарени листа е чудесно растение за терасата. Горещината не му пречи и не се нуждае от много вода.

Бегония – бегонията с тъмни червеникаво – кафеви листа също би се чувствала отлично на балкона. Тя се нуждае от много малко вода и няма проблем с високите летни температури.

Каланхое – листата на каланхоето задържат запаси от вода. По тази причина то може да се полива много рядко с малко количество вода.

Кактус – типично за тези представители е, че са непретенциозни и издръжливи на почти всякакви условия. Дългото засушаване не е проблем за тях и се чувстват отлично при високи температури.

Адениум – наричано още пустинна роза, адениум е сукулентно растение с прекрасни нежни цветчета. Обича сухи и слънчеви места. Западния блакон е идеално място за него.

Дебелец – сукулентно растение с месести вечнозелени листа. Цъфти през лятото в бледорозови или червени цветове. Обича яркото слънце и оскъдно поливане.

Красула – дървото на живота е едно от най – непретенциозните растения. Обича слънце или шарена сянка. Не се нуждае от много вода.

Цветята, които са на слънце през по – голямата част от деня трябва да се поливат внимателно. Водата трябва да бъде топла за да не се получи рязко охлаждане. Тъй като това ще бъде шок за тях и може да се разболеят. Също така ги поливайте преди изгрев слънце или вечер. Може и в облачни дни и внимавайте да не попадне вода върху листата им, тъй като това може да причини изгаряния. Винаги е добре да осигурите сянка в обедните часове като например тента или чадър дори и за много светлолюбиви растения.


Ако разполагате със слънчев балкон и смятате, че повечето растения няма да се чувстват добре на