9 причини да се запишете на курс по ландшафтен дизайн

16/03/2021, 09:51:50
Оценка 5 от общо 2 гласа
16/03/2021
9 причини да се запишете на курс по ландшафтен дизайн

Професионалното обучение по ландшафтен дизайн в Design Academy към учебен център Нет Ит е единственото по рода си в България, чрез което студентите имат възможност да придобият всички нужни знания и умения, за да могат да направят дизайн на дворно или парково пространство.

Обучението трае 2 семестъра или около една календарна година и завършва с държавен изпит по теория и практика. Всички успешно преминали изпита, получават удостоверение от МОН и могат да практикуват професията веднага. Курсът може да бъде следдипломна или основна квалификация, както и преквалификация на всеки, който има желание да се занимава с дейността или да промени настоящата си професия.

В какво се състои обучението?

Обучението е практическо. В началото ще се запознаeте с всички важни термини, елементи и принципи, които съществуват в работата на ландшафтните дизайнери. Започвате с модул по рисуване, чрез който усвоявате умението да създавате впечатляващи рисунки на проектите си, защото в ландшафтния дизайн всичко тръгва от една рисунка. Ще изучавате разновидностна декоративните растения, начините и методите за растителна защита, художествени и композиционни концепции, различните изисквания и специфичности при определени проекти и още много. Ще имате възможност да се запознаете с различните видове градини. Ще преминете през историята на ландшафтния дизайн и ще се запознаете с най-великите кралски градини, проектирани и създавани някога, част от които се подържат и днес. След тези увлекателни теми се преминава към проектиране и използване на специализиран софтуер. Подробно се преминава през всички стъпки на проектиране. Всеки студент получава задание за финален проект, който разработва под менторството на преподавателя. Този проект може да е на вашето пространство, който да реализирате след завършване на обучението. Ако не разполагате с такова, ще получите задание от преподавателя, по което да работите.

Ако вие харесвате природата и добре уредените паркови пространства, ако се възхищавате на красиво подредените цветни лехи, наслаждавате се да ги наблюдавате как се развиват и променят и ви се иска да пресъздадете тази красота в задния си двор, на терасата, или да помогнете на близки, а защо не и да си изкарвате прехраната с тази дейност, тогава непременно трябва да се впуснете в това незаменимо приключение.

Ако все пак не сте сигурни дали това е правилният избор за вас, Дизайнерската академия към Нет Ит ви дава 9 причини, които си струва да прегледате, преди да вземете окончателно решение.

  1. С обучението по ландшафтен дизайн вие придобивате ценна професия, която можете да практикувате в целия ЕС, за по-малко от една година.
  2. По време на курса се набляга на практиката и се работи по реални проекти.
  3. Цената на обучението е доста примамлива - 690лв. на семестър, а може да се разсрочи и на повече вноски. Налични са и промоции, за които трябва да попитате консултантите на Нет Ит.
  4. Научавате се да работите на специализиран софтуер AUTOCAD, което само по себе си е още една квалификация.
  5. Запознавате се с хора със сходни на вашите интереси и се получава много приятна творческа среда.
  6. Професията е с голям потенциал. Все по-често хората се нуждаят и търсят ландшафтен дизайнер, който да им разработи проект за дворното пространство. Търсенето на компетентни кадри нараства, не само в рамките на България.
  7. Цените за проект се смятат на квадратен метър и надхвърлят многократно цената на обучението, което означава, че възвръщаемостта на инвестицията ви е доста добра. Още с първия проект сте в плюс.
  8. Желана и приятна професия, истинско поприще за развихряне на креативността и усета за естетика, както и комуникативността и уменията ви за презентиране на идеите ви.
  9. Работата на ландшафтният дизайнер най-често не приключва с проекта, понеже клиента ще търси реализиране, а след това и подръжка, което дава добри предпоставки за доходоносен бизнес.

Това са само част от причините и положителните страни на обучението по ландшафтен дизайн.

Да си ландшафтен дизайнер не е само професия, а призвание и страст. Всеки, който познава хора от този бранш, със сигурност ще се съгласи с нас, че това са щастливи хора. Това са хора, посветили се на природната красота. Те познават добре природата, уважават я и в най-голяма степен добре се разбират с нея.

Ако прочетеното до тук ви заинтригува, не се колебайте, а се запишете на обучението по ландшафтен дизайн в Дизайн академи към Нет Ит сега. То започва съвсем скоро, заедно с пролетта. Вижте повече информация тук.


Професионалното обучение по ландшафтен дизайн в Design Academy към учебен център Нет Ит е единс