"Иновато Инженеринг" ООД изгражда поливни системи от ново поколение

21/08/2023, 21:12:11
Оценка 5 от общо 2 гласа
21/08/2023
Тагове:
"Иновато Инженеринг" ООД изгражда поливни системи от ново поколение

Фирма „Иновато Инженеринг“ ООД се утвърди като водеща компания в проектирането и изграждането на поливни системи от ново поколение. Днес ви срещаме с двамата собственици на „Иновато Инженеринг“ Веселин Колев и Христофор Маринов, за да научим повече подробности как нашата градина и нашият двор да изглеждат винаги перфектно.

-   Представете се, моля, на нашите читатели.

-   Веселин: Казвам се Веселин Колев, занимавам се професионално с автоматизирани подземни поливни системи от повече от 15 години. Сферата обхваща напояване на частни дворове, жилищни комплекси, паркове, спортни терени, голф игрища и други. За последните 15 години забелязах, че на българския пазар липсват иновациите в тази сфера, затова с Христофор Маринов решихме да създадем фирма “Иновато Инженеринг” ООД и да започнем да внасяме и предлагаме иновациите в бранша.

-  Христофор: Казвам се Христофор Маринов и се занимавам с разработването и налагането на продукти на българския и международния пазар повече от 20 години. Воден от нестихващия стремеж към иновации и оптимизиране, заедно с Веселин Колев създадохме фирма "Иновато Инженеринг" ООД.  В сектора на автоматизираните поливни системи ние виждаме сериозен потенциал за развитие и въвеждане на нови технологии. Разбира се, това не е единственият сектор, към който сме се насочили, търсейки диверсификация и пространство за иновации.

-   Какви услуги предлагате?

-   Веселин: Предлагаме всичко необходимо за изграждане на автоматизираните поливни системи. На първо място, това е проектирането. Изготвяме цялостни проекти, съобразени с дендрологията и специфичните условия на обекта. Проектите ни винаги се основават на разбирането на физическите характеристики на обекта, особеностите и параметрите на терена, информацията за клиента и бюджета. Всеки концептуален дизайн е функционален със свой собствен уникален творчески усет, натрупан чрез години опит. Фирма Иновато Инженеринг предлага и комплексни услуги за дейности, свързани с продажба и доставка на материали за монтаж на поливни системи. Продуктите се доставят на територията на София и цялата страна, чрез куриери. Поръчката се доставя в рамките на 24 до 72 часа, по график на обслужване.

-   Христофор: Освен всичко това, нашата фирма гарантира пълно сервизно обслужване на специализираните продукти и изгражданите обекти. Сервизният ни екип е изцяло оборудван със специализирани инструменти, необходими за локализиране и овладяване на всички проблеми, които могат да възникнат. Тъй като ценим времето на клиентите, екипът ги посещава на място за първоначални консултации, възможност за оглед на важни фактори, необходими за изработката на професионален проект и последващото правилно функциониране на поливната система. Следващото, което „Иновато Инженеринг“ предлага като услуга, но не на последно място, е зазимяване и подготовка за пускане на поливните системи. Ако съществува система за напояване, тя се обезвъздушава и зазимява. Предлагаме и увиване на всички растения, за които има опасност от премръзване и пречупване от снега. Държа да подчертая, че компанията предоставя високо качествено инсталиране на поливни системи и работа с оригинални продукти.

-   Какво е предимството на поливните системи от ново поколение?

-   Веселин: От доста години насам човечеството се увери, че прясната вода е на свършване, затова трябва да я пазим и пестим по възможно най-добрия начин. Иновациите в напояването са нужни, за да намалят водното потребление и загубите на вода, която не е попаднала на точното място за напояване. Например, при по-високо налягане водната струя при разпръскване става на водна мъгла, а не на дъждоподобни капки и най-малкият полъх на вятъра я разнася на всички страни. Заради това явление в САЩ е приета декларация, която задължава всички напоителни разпръсквачи да разполагат с регулатори за налягане и да работят на оптималното налягане, за да не се губи вода. Това устройство за регулиране на налягането се предлага в нашите разпръсквачи.

-   Христофор: Друга иновация, вградена в нашите разпръсквачи, е така наречената функция "Memory Arc". В парковото напояване и напояването на обществени места, разпръсквачите са изложени на директна намеса на неквалифицирани лица и вандали. Функцията "Memory Arc" се използва, за да запамети настройката на разпръсквача, и при намеса от трети лица да възвърне нормалните настройки за поливане, а не да остане да полива на пътеките. Има и много други примери, които могат да се използват за пестене на вода.

-   В какво вярвате и каква е вашата мисия?

-   Веселин: Ние от „Иновато Инженеринг“ вярваме в дисциплината. Именно тя е основната ни черта и днес можем да се похвалим с екип, който има дългогодишен опит в работата с всички ландшафтни решения. Нашата мисия е да проектираме и изпълним успешно всички ваши мисли и идеи.

-   Има ли проекти, които сте отказвали?

-   Христофор: За нас няма невъзможни проекти. Ние гарантираме отговорно и коректно отношение, работа в срок и пълно съобразяване с рамките на вашия бюджет. Иновато е създаден от висококвалифициран, опитен и професионален екип, който обръща внимание на всеки малък детайл. Независимо дали става въпрос за сезонно надграждане, преобразуване на трева или цялостен ландшафтен дизайн, нашите експерти по корпоративно озеленяване ще идентифицират възможностите за оптимизиране на себестойността и възприятието на вашия имот и ще внедрят тези подобрения. Удовлетвореността на клиентите ни е нашата абсолютна цел. Именно затова ние предлагаме бърза и качествена работа на атрактивни и конкурентни цени.


Фирма „Иновато Инженеринг“ ООД се утвърди като водеща компания в проектирането и изгражд