Стайни растения, които овлажняват и пречистват въздуха

11/05/2017, 08:46:25
Оценка 4.7 от общо 57 гласа
11/05/2017
Тагове:
Стайни растения, които овлажняват и пречистват въздуха

9 стайни растения, които е добре да отглеждате ако въздуха в дома ви е сух

Оптималната влажност на въздуха в помещенията е от съществено значение за здравето и правилното функциониране на дихателните пътища. Понякога през зимния сезон въздухът в стаята може да стане твърде сух, което да доведе до пресъхване на лигавицата на носа и гърлото. Има някои видове стайни растения, които по естествен начин пречистват и овлажняват въздуха вкъщи. Ето кои са 9 – те най – подходящи растения за тази цел:

Циперус – Има свойството да повишава въздушната влажност, като в зависимост от размера си отделя във въздуха от 500 мл. до 2 л. влага на денонощие. Ефектът е още по – добър ако редовно пръскате листата му.

Драцена – Пречиства въздуха от замърсители и подобрява влажността в помещението. Лесна е за отглеждане и е подходяща за всички стаи в дома.

Сансевиера – Филтрира въздуха и премахва вредните изпарения, отделяни по почистващите препарати и козметиката. Може да се отглежда във всички помещения, включително и в банята, тъй като понася добре високата въздушна влажност.

Спатифилум – Пречиства и овлажнява въздуха. Благодарение на красивите си цветове има висока декоративна стойност. Чувства се добре в топли помещения

Хризантема – Пречиства и освежава въздуха. Отстранява бензена, който присъства в състава на лепила, бои, перилни препарати, пластмаси.

Алое – Това растение е сред най – полезните в дома. Освежава и овлажнява въздуха, освен това го пречиства от формалдехид и бензол.

Азалия– Това красиво растение има свойството да абсорбира амоняка от въздуха. Подходящо е за отглеждане в кухнята.

Бръшлян – Абсорбира формалдехида и безнзола. Освежава въздуха. Най – добре е да се отглежда в кухнята, антрето или дневната. 

Гербер – Пречиства и овлажнява въздуха. Сложете го на място с много светлина. Подходящи са кухнята или дневната. 


9 стайни растения, които е добре да отглеждате ако въздуха в дома ви е сух Оптималната влажност на