Хранилки за птици в градината

26/10/2015, 03:00:00
Оценка 4.6 от общо 77 гласа
26/10/2015
Тагове:
Хранилки за птици в градината

Идеята да привлечете птички в градината си със сигурност ще ви изпълни с радост както вас така и децата. Вече ви показахме няколко идеи за къщички за птички в двора, с които бихте могли да направите трудните им дни и нощи през студения сезон по – леки и приятни. Те от своя страна със сигурност ще ви се отплатят като огласят градината ви с чудните си песни и я превърнат в едно по – весело и пъстро място.

Ще ви покажем няколко идеи как можете собственоръчно да си направите хранилки за птици от подръчни средства като чаши, стари кутии от консерви или боя, а дори и кори от портокал. Всичко, което трябва да направите е да осигурите безопасно място за хранилките, да се уверите, че са здраво закрепени и защитени от дъжд, сняг и вятър.

Най – подходящите храни за птичките са плодове, хлебни трохи и зърнени култури – овес, слънчоглед, просо. В зоомагазините се предлагат и готови смеси. Не давайте на птиците пържени или осолени ядки.

Може да очаквате птичките предимно в студените дни – от късна есен до пролетта. През топлите дни от годините птичките добре се справят и сами с намирането на храна, но през зимата и особено когато падне снегът дори и малкото храна, която може да предложите е ценна за тях.

Птичките, които може да очаквате зависят от мястото на което живеете, но основно са синигери, сойки, чинки, врабчета и гълъби.

Най – добре окачете хранилката на около 2 метра височина и внимавайте да не е прекалено близо до прозорец, за да избегнете сблъсъка на птичките със стъклата. Ако нямате възможност сами да направите хранилката разбира се може да си купите и готови варианти. Не забравяйте, че птичките са ценен помощник в борбата с вредителите по овощните дръвчета. 


Идеята да привлечете птички в градината си със сигурност ще ви изпълни с радост както вас така и дец