Кои цветя да засадим през април

26/03/2018, 14:58:38
Оценка 4.5 от общо 72 гласа
26/03/2018
Тагове:
Кои цветя да засадим през април

Кои цветя да засадим през април?

Невен – невенът е едногодишно растение, което цъфти от юли до късна есен в оранжево-жълти цветчета. Той е лесен за отглеждане, расте на почти всякакви почви. Засажда се на дълбочина около 0,5 см. Нуждае се от редовно поливане. Може да се отглежда и в саксия.

Гладиол – засажда се през втората половина на април, може и май. За да се радвате по – дълго на цъфтящи гладиоли в градината си засадете ги през около 15 дни на дълбочина 8 – 15 см. в зависимост от големината на луковицата. Изберете им защитено от вятър място и поливайте редовно и умерено.

Циния – цъфти от началото на юли до края на септември в голямо разнообразие от багри. Засажда се през втората половина на април. Обича слънчевите места в градината и умереното поливане.

Размножава се чрез семена, които се събират през есента.

Иберис – едногодишния иберис също се засажда през април. Подходящ е за аплпунеуми и склани кътове както и за цветни бордюри. Необходимо му е слънчево до полусенчесто място и умерено поливане.

Кученце – цъфти от юли до септември. Предпочита слънчево място, макар че може да расте и на полусянка. Осигурете му светло място в градината, а на балкона би се чувствало най – добре на южно или западно изложение.

Обича богати, добре дренирани почви и умерено поливане.

Петуния – цъфти от май до октомври. Петунията се нуждае от много директна слънчева светлина. Обича много водата и през горещите летни дни трябва да се полива всеки ден, а дори и по два пъти на ден, особено ако е на много слънчево място. Нужно е редовно отстраняване на прецъфтелите цветове.

Астра – най – подходящото време за засаждане на астрата в градината е краят на април. Растението цъфти от юли до октомври. Обича светлината и богатата почва. Не бива да се преполива.

Хортензия – подходящо време за засаждане е краят на април когато няма опастност от слани и премръзване. Хортензията предпочита сенчести места и обича редовното подхранване.

Роза – розите могат да се засадят през есента или пролетта. Ако изберете вторият вариант това трябва да се случи най – късно до края на месец април. Осигурете слънчево и защитено от вятър място. Розата се нуждае от много хранителни вещества затова редовното подхранване е силно препоръчително. Резитбата също не трябва да се пропуска.


Кои цветя да засадим през април? Невен – невенът е едногодишно растение, което цъфти от юли д