Цветен водопад на балкона

16/02/2017, 01:28:14
Оценка 4.6 от общо 59 гласа
16/02/2017
Тагове:
Цветен водопад на балкона

Петуниите и сакъзите са най – често срещаните цветя, които красят балконите и первазите през пролетта и лятото. Какво по – приятно от това да пиете кафето си на балкон, преливащ от изоблие от цветове?

Истински цветен водопад на балкона създават висящите кошници и саксии с каскадни цветя. Те са удачно решение за малки тераси, тъй като не заемат много място.

Кошницата може да бъде изработена от пластмаса, метал, както и от естествени материали като ратан, папрат, кокосови влакна, акация.

Частта, в която е засадено растението може да бъде обикновена саксия, стъклена бутилка или по – нестандартни варианти като конопена мрежа, черупка от кокосов орех, сламена шапка.

Най – често цветята, които се отглеждат във висящи кошници са едногодишни или двугодишни.

Тъй като при поливане има риск водата да капе от кошницата добре е да се снабдите с т.нар. воден гел, който се смесва с почвата при поставянето й в кошницата. При всяко поливане той абсорбира водата, задържа я и я отдава на растенията няколко пъти по – бавно отколкото при стандартно поливане. Така няма да се налага да поливате твърде често.

Най – подходящите растения за висящи кошници са: мушкато, петуния, градинска бегония, бръшлян, фуксия, лобелия, върбинка, калибрахое, пентас, ипомея. 


Петуниите и сакъзите са най – често срещаните цветя, които красят балконите и первазите през п