Бугенвилията цъфти обилно при висока температура

05/06/2017, 08:31:15
Оценка 4.6 от общо 57 гласа
05/06/2017
Тагове:
Бугенвилията цъфти обилно при висока температура

Разкошният храст ни радва с пищен цъфтеж само при висока температура

Бугневилията краси балкони, веранди, беседки, арки и перголи. Катериливото растение е едно от най – предпочитаните от запалените цветари, но за жалост в нашите климатични условия рядко успява да се открие в пълния си блясък.

Ефирният храст произхожда от Южна Америка и Средиземноморието и както се предполага като типичен представител на този климат обича горещото и слънчево време.

Може да се отглежда навън само през лятото. Тогава се чувства добре на балкона или в градината на шарена сянка и защитено от вятър, място. Важно е при първото застудяване саксията да се прибере на закрито.

За да разцъфне бугневилията са нужни слънце, топлина, влага и подходящи торове.

По родните си места красивият храст цъфти от април до юни, но у нас това се случва по – късно, тъй като през пролетта температурите все още не са достатъчно високи.

За да се радвате на пищната красота на бугневилията, осигурете й светлина, топлина, висока въздушна влажност. През лятото поливайте обилно с топла вода и не допускайте задържането на излишна вода. Наторявайте всяка седмица до август. По време на презимуване осигурете прохладно място с температура около 10 градуса и още през март поставете растението в близост до слънчев прозорец.


Разкошният храст ни радва с пищен цъфтеж само при висока температура Бугневилията краси балкон