Плетени мебели за градината

16/02/2015, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 85 гласа
16/02/2015
Тагове:
Плетени мебели за градината

Плетените мебели се наложиха като все по – популярни и често освен в двора, намират място и вътре в дома. С лекота се вписват във всеки интериор, удобни са, елегантни и практични.

Плетените мебели най – често са ръчно изработени, което им придава уникалност и ефектен външен вид. Материалът може да бъде ратан, бамбук, тръстика, ракита. Едновременно леки и здрави, материалите са изключително устойчиви и позволяват дълготрайна употреба.

Екзотика, лятно настроение и топлина – това са чувствата, които внасят плетените мебели в двора. Те радват с натурална красота, благодарение на която са в чудесна хармония с останалите природни елементи в градината – камък, дървесина, растителност. От ратан, както и друга тропическа дървесина могат да бъдат изработени маси, столове, кресла, канапета, шезлонги, както и декоративни аксесоари като плетени кошници, кашпи за цветя.

Плетени градински мебели могат да се изработят и от царевична шума, клонки, сено. Те са леки, екологични и носят уникалната връзка с природата.

На пазара се предлагат мебели и от изкуствен ратан, чиито основни предимства са по – ниската цена и лесна поддръжка. Те са издръжливи на влага, лесно се почистват и няма проблем да се мият с вода. Освен това са устойчиви и на излагане на слънчеви лъчи.
Докато мебелите от естествени материали са доста по –претенциозни. Те трябва да се предпазват от влага и слънчеви лъчи, най – добре е да бъдат поставени под навес. Трябва да се почистват с меки препарати, които няма да повредят повърхността им, а през зимата трябва да се съхраняват на закрито и сухо място.


Плетените мебели се наложиха като все по – популярни и често освен в двора, намират място и въ