Ремонт с качествени материали на ниски цени, мисията възможна

22/08/2023, 10:15:22
Оценка 5 от общо 2 гласа
22/08/2023
Тагове:
Ремонт с качествени материали на ниски цени, мисията възможна

При всеки ремонт, независимо дали е основен или козметичен, е нужно планиране на крайния резултат и заделяне на бюджет за закупуване на строителните материали. За да се спестят пари от ремонта, без това да засегне качеството му, има няколко неща които трябва да се вземат предвид.

С помощта на специалистите по строителни материали от Stroymart.bg с топ качество ще разгледаме как най-ефективно да се намалят разходите по ремонтните дейности.

Изготвяне на проект

Винаги, преди да се започнат ремонтни дейности, е нужно да се изготви проект, който да се спазва и следва, за да се получи очакваният ефект.

Той трябва да предвижда необходимия вид строителни материали, които ще се ползват при ремонта и разходите за майстор, ако се наеме. Също така е важно да се запишат очакванията след приключването му.

Проекта не трябва да е прекалено амбициозен, за да може да се вмести в предвидения бюджет, в който основен разход ще са строителните материали и тяхната доставка.

Изчисление на нужните строителни материали

За да се намали разхода по строителните материали е необходимо да се знае какви точно са нужни и да се предвиди и количеството, което ще е се ползва при ремонта.

При изправяне на стени или поставяне на окачен таван се използва гипсокартон.

Характерното при него е, че има няколко типа, които са предвидени за различни помещения. Ако се използва за баня е важно гипсокартона да е влагоустойчив. Освен че са маркирани със зелена повърхност, тези плоскости имат вграден силикон, който да ги предпази от влагата и мухъл, който може да се появи в мокрите помещения.

Стандартният гипсокартон, маркиран с бяла повърхност, се използва за всички други стаи. Той се произвежда в няколко дебелини, като не всяка е подходяща за изправяне на стена или поставяне на окачен таван. Тези с дебелина от 6,5мм се използват само за създаване на декоративни елементи, защото се огъват лесно.

Поставянето им се извършва с помощта на директни окачвачи, УД и ЦД профили и винтове тип копче.

При тухлите също има специфика.

За изграждането на вътрешна стена се използват тухли 12см. Те осигуряват добра шумоизолация, която е важна при създаване на нова стая в помещението.

Тухлите 25см са широки и създават добра топлоизолация. Те са предвидени за изграждане на външни стени, за да осигурят по-добра енергоефективност на стаите.

При изграждането на тухлени стени се използва зидарски разтвор, който да помогне на строителните материали да залепнат един за друг.

Познаването на спецификата на строителните материали ще намали разходите за ремонт при закупуването им, чрез избягване грешните или ненужните.

Изчислението на количеството строителни материали ще спомогне за закупуване на необходимата бройка. Ако бъдат поръчани прекалено малко, това ще наложи повторна поръчка, което включва и допълнително пари за доставка. Закупуването на прекалено голямо количество ще доведе до излишно похарчени пари за елементи, които няма да се използват.

Консултация с експерт

Консултацията с експерт при ремонт е добър начин да се спестят пари от строителни материали.

Той може да помогне както за техния подбор, така и за изчисление на количеството необходимо за предвидения проект.

При липса на опит, с извършването на дадена работна дейност, консултантите могат да насочат към майстор, който да помогне. Това се препоръчва, за да не се наложи ремонт на ремонта или излишно хабене на закупените средства за ремонт.

Предвиждане на по-висок бюджет

Винаги при започването на проект за ремонт е добре да се предвидят по-високи разходи в бюджета.

Това е особено полезно, ако закупуването на строителни материали не е консултирано с експерт или не бъде нает майстор, който да извърши ремонта.

Почти винаги по време на ремонт се случва някоя гипсокартонена плоскост или тухла да се счупи поради невнимание, което може да наложи да се закупят нови.

Предвиждането на по-висок бюджет помага и при търсене на допълнителни средства за покупка на допълнителни строителни материали.

Закупуване на строителните материали онлайн

Времето е пари, а покупката на строителните материали онлайн е най-добрият и бърз начин да се спести от цената им.

Stroymart.bg предлагат доставка с личен транспорт на територията на столицата на всичко необходимо, за да се извърши качествен ремонт.


При всеки ремонт, независимо дали е основен или козметичен, е нужно планиране на крайния резултат и