Как хладилника ни да мирише приятно

30/07/2017, 10:03:54
Оценка 4.5 от общо 45 гласа
30/07/2017
Тагове:
Как хладилника ни да мирише приятно

Съвети за неутрализиране на неприятните миризми в хладилника и избягване смесването на ароматите на различните храни

Сигурно ви се е случвало да си извадите масло от хладилника за да си направите сандвич и да установите, че то има аромат на филето от сьомга от снощната вечеря? Или пък да сте прибрали в хладилника отворен шоколад и кого си извадите парченце от него, то да ви изненада с мирис на лук? Да, не е никак приятно.

Това се дължи на факта, че някои храни поемат миризмата на други храни с доминиращ аромат. Лесен начин да предотвратите това е да поставите в хладилника отворен съд със сода за хляб. Тя абсорбира миризмите и ги неутрализира. Добре е да я подменяте на всеки месец – два, тъй като изветрява и спира да действа. Други начини за справяне със смесването на миризмите в хладилника са: купчина с кафени зърна, разрязан лимон, канела или няколко капки екстракт от ванилия. Това са напълно безопасни, евтини, лесни и ефикасни начини да дезодорирате хладилника си. 

За да не допускате смесването на различни аромати опаковайте добре всички хранителни продукти със стреч фолио или ги съхранявайте в кутии с капаци. Най - добре изберете стъклени съдове за съхранение, тъй като те не попиват миризмата на храните. Не допускайте в хладилника да остават развалени продукти. Ако случайно забравите някой такъв, след като го извадите почистете добре хладилника. Може да поставите в него купичка с разреден с вода, ябълков оцет докато неприятната миризма изчезне. Най - малко веднъж годишно правете цялостно почистване на хладилника.


Съвети за неутрализиране на неприятните миризми в хладилника и избягване смесването на ароматите на