Съвети за евтини подобрения и ремонти у дома

24/04/2020, 14:11:32
Оценка 5 от общо 2 гласа
24/04/2020
Тагове:
Съвети за евтини подобрения и ремонти у дома

Домът е крепост, място за почивка, за спомени,  за обич. Реновирането на жилището, ремонтите и подобренията носят наслада, добро настроение, удовлетворение и уют. Сега повече от всякога хората прекарват времето си вкъщи, поради разпространението на новия вирус Covid-19 и предприетата социална изолация с цел ограничаването му. Оставайки у дома имаме повече време за всичко – за семейството, за любимите занимания, за градината, за отдавна отлагания и мечтан ремонт, за който все не са достигали нито силите, нито времето.
Тъй като икономическата криза е засегнала финансовото състояние на голяма част от обществото, сме подбрали интересни и вдъхновяващи идеи за лесно реновиране на дома със собствен труд, без нужда от машини и оборудване и с минимално парично вложение.  Уютният, модерен дом, в който да останете с удоволствие, да ви носи комфорт и усещане за добре свършена работа, не се постига само със скъпи ремонти и големи финансови разходи. Последвайте съветите ни и се насладете на резултата от вашите усилия.

1. Самозалепващо фолио 

Евтина, лесна и идейна трансформация на мебели, врати и прозорци. Мебелите в дома променят облика му и могат да преобразят и най-обикновеното пространство. Захабени, остарели секции и шкафове, наранени повърхности и плотове правят дома да изглежда неподдържан и нелицеприятен. Цялостната подмяна на обзавеждането е скъпа задача, неподходяща за периоди на финансови затруднения и трудна за осъществяване без напускане на дома, но реновирането на мебелите със самозалепващо фолио е лесно, бързо и изгодно. Мебелното фолио може да бъде намерено в стотици десени, разцветки и имитации – на дърво, мрамор, камъни, тухли, кожа. Мебели и врати, облепени с един или няколко подхождащи си десена фолио, придобиват на мига модерен, луксозен вид  и изглеждат като току-що закупени. Фолиото се реже с макетен нож, лепи се лесно и не е необходимо специално оборудване или умения. Леко е, може да бъде закупено онлайн и доставено до дома безопасно и евтино, навито на руло. За цялостна промяна на облика част от вратичките на масивни стари секции може да замените със стъклени, облепени допълнително с витражно фолио. То може да намери приложение и при разделяне на пространството, да замени старите щори и пердета. Създава неподражаем лукс, превръщайки всеки стъклен орнамент в стилен витраж с минимални усилия и на изключително ниска цена.

2. Нови „дрехи“ за стените – тапетите
Подмяната на старите тапети с нови и модерни с интересен десен или с принт, имитиращ  естествени материали, придава нов вид на дома само след няколко часа работа и минимална вложена сума.

3. Новичък под

Замяната на подовата настилка е трудоемка, ако се премахва старата и скъпа, ако се използват качествени материали. За бърз и евтин ремонт, лесен като детска игра, но с висока естетическа стойност, спрете се на декинг плочи. Закрепящи се една към друга като пъзел, редящи се върху наличния под, без къртене и замазване, без лепене, изработени от хубаво, качествено дърво – те са решение за дома, верандата и дори за двора.

Сумата, която ще ви е нужна за тези бързи и лесни ремонтни дейности, е минимална. Ако финансовото ви състояние в момента не ви позволява да отделите средства от бюджета си, не отлагайте ремонта, финансирайте го с помощта на бързи кредити онлайн. Vivus.bg отпуска кредити до 400 лв. за нови потребители с 0% лихва, при ясни и прозрачни условия, без такси, без доказване на доход, без поръчители и с улеснена  процедура по кандидатстване – изцяло онлайн. Готови сте за ремонта. Сега имате време за разкрасяване и реновиране на дома си, утре отново ще бъдете ангажирани в служебни дейности и социални контакти. Работата сега ще ви разсее от притесненията и ще запълни свободното време с нещо полезно, приятно и носещо удовлетворение. Успешно майсторене!


Домът е крепост, място за почивка, за спомени,  за обич. Реновирането на жилището, ремонтите и