Интересни и практични приложения на празните буркани

22/10/2014, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 27 гласа
22/10/2014
Тагове:
Интересни и практични приложения на празните буркани

Питали ли сте се за какво освен за съхраняване на храна бихте могли да използвате празните буркани вкъщи?

С малко въображение можем да намерим хиляди приложения на старите буркани за интересни декорации за дома и градината или за съхранение. Много лесно може да се сдобиете с нова ваза за цветя, свещник или пък да напълните буркана с перли, декоративни камъчета и да го поставите да краси някой рафт в дома ви.

Бурканите могат да бъдат изрисувани с декупаж, което ще им придаде красив декоративен ефект.

Бихте могли да си направите интересни фенери за градината, които да светят с мека светлина вечер или пък свещници за дома.

Още една идея е да използвате бурканите за съхранение на средствата си за лична грижа, на продукти и аксесоари за гримиране. В тях може да държите и всякакви други практични и често използвани неща в дома, които искате да имате винаги под ръка.

В кухнята, където пространството за съхранение никога не е достатъчно, празните буркани също биха могли да бъдат полезни.

Още една креативна и лесна идея е да превърнете бурканите в моливник. Може да ги облепите с цветна хартия или пък да ги боядисате в желан, от вас цвят.

От буркани лесно може да си направите красиви вази или дори саксии за цветя. Те могат да бъдат декорирани според интериора и биха паснали на всеки стил. Закачени по този начин се превръщат в ефектна и стилна стенна декорация с живи цветя.

Възмножностите за дизайн са безкрайни, просто използвайте въображението си и ще останете очаровани от резултата.


Питали ли сте се за какво освен за съхраняване на храна бихте могли да използвате празните буркани в