Идеи за организация на пералното помещение

07/01/2017, 06:45:21
Оценка 4.4 от общо 52 гласа
07/01/2017
Тагове:
Идеи за организация на пералното помещение

Пералното помещение е едно от най – полезните и в същото време най – пренебрегвани стаи в жилището. Много от съвременните домове изобщо не разполагат с площ, предназначена за това. Тъй като технологиите се развиват и вече разполагаме със все повече уреди, улесняващи ежедневието ни се налага да им намерим и място и да го организираме функционално, а това не винаги е лесна задача.

Идеята на мокрото помещение е да държим там пералня, сушилня, кош за мръсно пране, сгъваем сушлник, дъска за гладене и ютия, както и препарати.

В случай, че не разполагате с подобна стая може да си обосбите такъв като преградите малка част от коридора. Много от старите апартаменти разполагат с ниша в антрето, която обикновено се ползва като килер. Тя би била идеално за перално помещение. Другият вариант е да си изберете някой ъгъл в банята, но за целта трябва тя да е достатъчно голяма.

Идеи за поставяне на пералня в банята

Ако пространството е малко разположете пералнята и сушилнята една върху друга.

Използвайте мястото по стената за шкафове или лавици, на които може да поставите препарати, щипки и други принадлежности. Етажирането е изключително важно в малките пространства!

Може да изпозлвате плетени кошници или малки кутии за съхранение, удобно решение е да им сложите етикети, така най – бързо ще намирате това, което ви трябва.

Сгъваемият сушилник е удачен вариант за ограниченото простраство. Кошът за пране пък може да бъде монтиран на вратата. Може да изпозлвате и дъска за гладене, която се прибира към стената.

На стената може да поставите закачалки за ризи. Ако разполагате с достатъчно място може да разположите и шкаф за обувки. Не забравяйте да осигурите отдушник на пералното помещение, тъй като при сушенето на дрехите се отделя влага, която може да доведе до мъхул и неприятна миризма. Също така го провтрявайте редовно.


Пералното помещение е едно от най – полезните и в същото време най – пренебрегвани стаи