Практични приложения на използваните торбички чай

10/07/2018, 10:56:45
Оценка 5 от общо 3 гласа
10/07/2018
Тагове:
Практични приложения на използваните торбички чай

Не изхвърляйте използваните пакетчета чай. Те могат да намерят практично повторно приложение в бита и домакинството, както у дома така и в градината.

Тор за цветята

Изсипете съдържанието на пакетче чай в пръстта на домашните растения. Полезните соли и микроелементи в чая ще проникнат в почвата и ще подхранят цветята. Може също така в лейка с вода да поставите няколко пактчета чай. Когато водата се оцвети от чая, полейте цветята с нея. Разтворът предпазва растенията от болести и неприятели.

Почистване на мазни петна от съдовете за готвене

Пакетчетата чай са ценен помощник при почистването на мазни съдове и прибори. Напълнете мивката с топла вода и поставете няколко пактчета чай. Изкачайте 10 минути и измийте съдовете както обикновено. Ще отстраните мазнината много по – лесно, а захабените съдове ще придобият блясък отново. Процедурата не е подходяща за съдове от фин порцелан.

Полиране на тъмни дървени мебели и подове

В тенджера с топла вода изсипете съдържанието на няколко пактечета черен чай и оставете да заври. След като поври няколко минути премахнете от котлона и оставете да изстине. След това прецедете и с полученият разтвор почистете пода или дървените мебели.

Премахване на непрятните миризми от гардероби, шкафове и дрешници

Сложете торбички с изсушен чай на местата, които искате да ароматизирате. Чаят също така ще прогони насекоми като паяци и молци. Използвайте мента, горски плод, лавандула. За още по – силен ефект може да поставите и няколко капки етерично масло върху торбичките чай.

Почистване на стъкла и огледала

Направете силен черен или зелен чай и сложете напитката в пулвелизатор. Почистете огледалото с получения разтвор и микрофибърна кърпа. Друг вариант е да минете стъклото първо с влажна торбичка чай, след което да полирате със суха кърпа.

Абсорбиране на миризми от хладилника

Ако искате да освежите хладилника и да премахнете неприятните миризми, сложете в него няколко пакетчета чай.

При почистване на камината

Когато почиствате камината отворете влажно пакетче чай и поръсете. Това ще предпази от разпръскване на праха.

Премахва миризми от ръцете

След пушене или готвене натрийте пакетче чай между ръцете си преди измиване. Така по – лесно ще отстраните миризмите.

Освежаване на обувки

Ако в обувките ви се е появила неприятна миризма оставете я тях пакетче ароматен чай за една нощ.

Изгонете комарите

Може да закачите на няколко места на терасата ароматни торбички с чай за да прогоните досадните комари. Най – ефективни са черен чай, лавандула, розмарин и евкалипт.


Не изхвърляйте използваните пакетчета чай. Те могат да намерят практично повторно приложение в бита