Как да премахнем петна от грим по дрехите

26/02/2018, 12:50:10
Оценка 4.5 от общо 57 гласа
26/02/2018
Как да премахнем петна от грим по дрехите

Сигурно почти няма жена, на която да не се е случвало да изцапа любимата си блуза с червило или фон дьо тен. Колкото и да е неприятно това е сякаш почти неизбежно.

Как лесно да премахнем петната от грим по дрехите:

Петна от червило

Поръсете петното от червило с бебешка пудра, талк или сода за хляб. Това ще попие мазнината, а след това изперете дрехата като може да добавите към праха препарат за премахване на петна. Може също така да напръскате петното с лак за коса, да оставите да престои 10 – 15 минути, да почистите лака с помощта на гъба и топла вода и да изперете дрехата както обикновено. Препарата за съдове също върши добра работа при третиране на петна от червило. Нанесете върху петното малко количество от преперата и оставете да подейства за няколко минути, после изплакнете и изперете дрехата.

Петна от фон дьо тен

Третирайте петното от фон дьо тен с шампоан и топла вода, след което изперете дрехата. Важно е да реагирате бързо преди пигментите на фон дьо тена да са попили в материята, защото така става по – трудни за отстраняване. Може да нанесете върху петното крем за бърснене, да изчакате 10 – 15 минути и да изперете както обикновено.

Петна от спирала и очна линия

Водоустойчивата спирала се почиства лесно с помощта на качествен лосион за почистване на грим.

Петна от руж, пудра и сенки за очи

Петната от прахообразни руж или секни за очи може да премахнете като ги третирате с малко количество препарат за миене на съдове. Разтъркайте препарата върху петното с четка за зъби и след това изперете дрехата в перанята.

Петна от автобронзант

Третирайте петната с хладка вода и препарат за съдове и разтъркайте леко с четка за зъби. След това изперете материята с подходящ за нея препарат.

Петна от лак за нокти върху килима

Попийте възможно най – бързо с хартиена кърпа. След това вземете парцал, напоен с ацетон и отново попийте внимателно без да търкате за да не разнесете петното. След това забършете със суха кърпа разтворения лак. Повторете няколко пъти докато премахнете петното. Ако е необходимо изперете килима или изцапаната част с топла вода, четка и подходящ преперат за килими. 


Сигурно почти няма жена, на която да не се е случвало да изцапа любимата си блуза с червило или фон