Как да отстраним миризмата на цигари

15/10/2014, 03:00:00
Оценка 4.4 от общо 50 гласа
15/10/2014
Как да отстраним миризмата на цигари

Цигареният дим се отлага по мебели, тапети, щори, текстил, дори се просмуква в стените. Поради това отстраняването му може да е трудно.

Започнете с добро проветрение на жилището. Направете въздушно течение за поне 10 минути.  След това почистете жилището. Килимите, пердетата и дамаските на мебелите трябва да бъдат изпрани ако искате ефективно да премахнете остатъчната миризма от тях.

Домашни средства, с които да отстраните ароматът на цигари:

В плитка тенджера сложете утайка от кафе. Добавете малко вода и я оставете на котлона да заври. Ароматът на кафе ще се разпространи бързо из помещението и ще намали мирисът на цигарен дим.

Поставете активен въглен в няколко купички на различни места из стаята за няколко часа. Той ще абсорбира мириса на никотин.

Купичка с оцет или сода за хляб поставена на масата също ще премахне остатъчната миризма.

В тенджера с вода поставете лимонови и портокалови кори и ги сложете на котлона. Оставете да ври на слаб огън без да слагате капак. Може да добавите и щипка канела. Така домът ви бързо ще придобие приятен аромат на есенни сладки.

Използвайте пречиствател за въздух. Освен, от цигарения дим, той ще ви спаси от прахови частици, полени и други замърсители. Уредите с озон осигуряват и допълнителна дезинфекция срещи вируси и бактерии.

Малки пакетчета изсушена лавандула в стаята също ще премахнат неприятната миризма. Поставете от тях и в гардероба за да спасите дрехите си не само от мирис на цигари, а и от молци.

Поставете в помещението саксии с мента, копър, магданоз и босилек.

Запалете свещ в стаята и я оставете да гори известно време. Пламъкът улавя димът от цигарите и премахва остатъчната миризма.

Използвайте специален спрей против тютюнев дим за дома.

Включването на дифузер с етерични масла също ще притъпи миризмата. Освен това може да помогне при главоболие, безсъние, кашлица. Но бъдете внимателни, маслата могат да предизвикат алергична реакция и не са подходящи ако в жилището има деца под 5 години.

Изпирайте завесите, покривките, възглавниците и плюшените играчки поне веднъж месечно.


Цигареният дим се отлага по мебели, тапети, щори, текстил, дори се просмуква в стените. Поради това