Как да се грижим за съдомиялната машина

06/03/2017, 00:45:04
Оценка 4.5 от общо 82 гласа
06/03/2017
Тагове:
Как да се грижим за съдомиялната машина

Правилната експлоатация и добрата поддръжка са нужни за да може съдомиялната да ни служи дълги години. Знаем ли как да я използваме и как да се грижим за нея?

1. Подреждайте внимателно съдовете за миене като следите те да не се удрят един в друг и да не засичат перките на душа.

2. Подреждайте приборите за хранене в кошничката с дръжките надолу, за да може използваните части да се обливат обилно с вода.

3. Избягвайте да поставяте алуминиеви, медни, чугунени, керамични и дървени съдове в миялната.

4. Поставяйте чашите и купите с дъното нагоре, тъй като в противен случай в тях ще се събира вода.

5. Почиствайте редовно филтъра.

6. Използвайте опцията за настройване на градуси според степента на замърсяване на съдовете.

7. Използвайте качествен препарат без абразивни частици.

8. Редовно зареждайте отделението за соли.

9. За да освежите миялната машина веднъж месечно я пускайте празна само с лъжица сода.

10. Подбирайте добре консумативите – най – добре е миещия агент, полиращия препарат и солите да се поставят отделно вместо да бъдат в един общ продукт. Миещият препарат може да бъде таблетки, прах или гел. Тествайте различните варианти за да видите кой ви допада най – много. Голяма част от потребители съобщават, че таблетките не се разтварят толкова добре колкото гела и част от тях остават по съдовете, но мненията са противоречиви.
Солите са необходими за омекотяване на водата и са особено важни за вас ако живеете в район с много твърда вода. В противен случай рискувате по съдовете ви да остават бели петна.

11. По желание може да използвате и гланц, който ще направи съдовете ви да изглеждат искрящо чисти. Може да изпозлвате и специален ароматизатор за съдомиялна. Той ще ви е много поелзен ако събирате съдовете вътре два – три дни преди да пуснете машината.

12. Трябва да се снабдите и с препарат за почистване на съдомиялна, с който да я пускате периодично за да се почисти отвътре.

13. Максималната температура за измиване на силно замърсене съдове трябва да бъде около 70 градуса, тъй като те трудно биха се измили при по – ниска температура.


Правилната експлоатация и добрата поддръжка са нужни за да може съдомиялната да ни служи дълги годин