Домашната месомелачка - функционален помощник в кухнята

30/11/2022, 17:39:47
Оценка 5 от общо 2 гласа
30/11/2022
Тагове:
Домашната месомелачка - функционален помощник в кухнята

Обичате сочни домашни кюфтенца от прясно смляна кайма? Любители сте на вкусните колбаси с перфектно смляно месо или като цяло сте ценители на качествената храна приготвена вкъщи? То тогава имате нужда от висококачествена месомелачка. С помощта на този уред ще имате по-голям контрол върху качеството на смилане и произхода на месото, което консумирате, наслаждавайки се на вкусна храна и добро здраве. В случай, че сте объркани или имате известни колебания в закупуването на месомелачка, този материал е за вас. В синтезиран вариант ще ви представим основните видове месомелачки с техните предимства, както и какъв модел да изберете според нуждите и потребителските ви очаквания.

Какви видове месомелачки съществуват?

Съществуват два основни вида месомелачки – ръчни и електрически, всеки, от които е със своите предимства и недостатъци. Каква месомелачка ще изберете, изцяло зависи от типа  работа, за който ще я използвате. Едни модели са подходящи за домашна употреба, други за търговска.

Ръчни месомелачки

Ръчната месомелачка е онзи ретро уред, който се захваща за масата и смилането се осъществява ръчно. Обикновено е екипирана с няколко режещи плочки, въртящи се срещу режещ нож.  Този тип се характеризира със смилане на сравнително малко количество месо / около килограм в минута/, като позволява да се мели свинско, телешко, пилешко, пуешко, говеждо и дори плодове и зеленчуци.

Електрически месомелачки

За разлика от ръчната, електрическата месомелачка произвеждат по-голямо количество мляно месо с минимум усилия. Оборудвана  е с до три различни по размер режещи плочи, мелещи месото с размер от  малки, средни, до големи парчета. Освен това, повечето електрически месомелачки идват и със специален инструмент за бутане на месото и възможност да приготвяте домашни наденички и колбаси.

Каква месомелачка да изберете – ръчна или електрическа?

Както споменахме, изборът на ръчна или електрическа месомелачка,  трябва да бъде съобразен с натовареността и количеството месо, което трябва да бъде смляно наведнъж.

Ако заложите на ръчен модел, от една страна ще спестите разходи за електричество, но от друга, смилането на по-голямо количество ще ви отнема доста повече труд, време и усилия. Електрическата месомелачка е по-високопродуктивна, смилайки месото максимално бързо само с едно натискане на бутона.

В pazaruvaj.com ще откриете богато разнообразие от месомелачки на популярни брандове, които впечатляват не само с уникална производителност и мощност, но и с функции, които ще превърнат меленето на месо в истинско забавление в кухнята.

Защо да инвестирате в домашна месомелачка?

Предимствата, които носи закупуването на този функционален помощник в кухнята са неизмерими. На първо място позволява контрол над консумираната храна -винаги ще имате прясно смляно месо, без да се съмнявате в източника и качеството му. Друго предимство е многофункционалността – много модели позволяват смилане на плодове и зеленчуци. Следващ плюс е минималната консумация на енергия, което прави домашната месомелачка в един от най-ефективните кухненски уреди. И накрая, но не на последно място, са и бюджетни, особено ръчните модели. Избирайки добра месомелачка, вие инвестирате в качествена консумация, защото добра храна, означава добро здраве.


Обичате сочни домашни кюфтенца от прясно смляна кайма? Любители сте на вкусните колбаси с перфектно