Как да поддържаме ПВЦ дограмата

26/05/2016, 03:00:00
Оценка 4.6 от общо 87 гласа
26/05/2016
Тагове:
Как да поддържаме ПВЦ дограмата

За да си осигурите максимален срок на експлоатация на ПВЦ дограмата е важно да спазвате някои условия за нейната поддръжка:

- Редовно проверявайте механизмите и не допускайте попадането на пясък, сторителни частици, вар и други замърсяващи вещества в тях.

- Периодично смазвайте заключващите механизми и пантите на прозорците и вратите.

- Използвайте щадящи миещи средства без абразивни частици, киселини и силни разтворители.

- Не допускайте натрупването на прах върху гумените уплътнения.

- Редовно проветрявайте жилището и използвайте вентилатори в банята и тоалетната. Това ще предотврати образуването на влага.

- От време на време проверявайте крепежните елементи, за да сте сигурни, че са надеждно закрепени.

- За да намалите конденза не поставяйте мебели до външните стени на жилището.

- Проветрявайте често помещенията по време на ремонт и за известен период след приключването му, тъй като при съхненето на боите, лаковете или циментния разтвор се отделя голямо количество влага.

- Направете външна, а не вътрешна изолация на жилището. Това ще предотврати появата на влага и плесен, които влошават микроклимата в помещението и са опасни за здравето.

- Ако имате отоплителен уред под прозореца по – добре не поставяйте широк перваз, тъй като той затруднява движението на горещия въздух и създава условия за поява на кондез по прозорците. Ако все пак се спрете на широки первази, изберете такива с решетка, за да осигурите циркулация на въздуха.

- Дългите щори стигащи до перваза на прозореца също спират движението на въздуха и не са добър вариант за стаи, в които има радиатор под прозореца. 


За да си осигурите максимален срок на експлоатация на ПВЦ дограмата е важно да спазвате някои услови