Как да изберем точния смесител за мивка

15/10/2016, 01:37:50
Оценка 4.5 от общо 35 гласа
15/10/2016
Тагове:
Как да изберем точния смесител за мивка

Смесителите за мивка се използват с цел смесване на топла и студена вода до достигане на желаната температура, както и определяне на налягането на водата. Те трябва да са технологично издържани, функционални, както и елегантни, тъй като са неизменен аксесоар към съвременната мивка.

Факторите на които трябва да обърнем внимание при избора на смесител са:

- За къде е предназначен смесителя (кухня или баня)

- Вид монтаж

- Практичност

- Естетичен външен вид

Различните модели смесители се различават по форма и дизайн, начин на монтаж и разбира се по качество.

По отношение на формата все още най – разпространени са смесителите с две ръкохватки. Подходящи са за класически, ретро и съвременен интериор. При тях настройването както и поддържането на постоянна температура на водата става срванително трудно и отнема време. Също така се износват бързо.

Друг много популярен модел са едноръкохватковите смесители. Те са удобни и подходящи за всякакъв стил на обзавеждане. Като единствен техен недотатък можем да посочим, че връзката им с мивката може да се разхлаби лесно, поради което се налага периодичен контрол.

Съществуват термостатични модели смесители, които притежават вграден термостат, който регулира температурата и налягането на водата. Те са модерни, функционални, могат да се използват във вана, душ или мивка.

Предлагат се и сензорни смесители. Те разполагат с фотоклетка, която реагира на движение в определн радиус. Те са високотехнологични, елегантни и удобни и се изполват както в обществени сгради, така и в частни домове.

По отношение на цвета най – често смесителите са с хромово покритие, но вече на пазара се предлагат и различни цветни модели.

Друг фактор на който трябва да обърнем внимание при избора на смесител е материалът, от който е направен. Предлагат се смесители от неръждаема стомана, метални сплави, керамика, пластмаса и други. Материалът е важен за надеждността, практичността и срокът на употреба на смесителя. Съществуват и модели с покритие от злато, сребро, бронз, платина. 


Смесителите за мивка се използват с цел смесване на топла и студена вода до достигане на желаната те