Завеси за кухня с балкон

07/01/2019, 21:18:39
Оценка 3.8 от общо 4 гласа
07/01/2019
Тагове:
Завеси за кухня с балкон

Когато избираме завеси за кухня с балкон е нужно да се спрем на удобен и практичен вариант, който не възпрепятства лесното отваряне на балконската врата.

Важно е също така да изберем материя, която не задържа миризми и е лесна за почистване.

За малките помещения не са удчани тъмни и тежки завеси, тъй като в кухнята винаги трябва да има достатъчно естествена светлина.

Римски щори

Римските щори са компактни и функционални, позволяват безпроблемно отваряне на балконската врата. Може да се регулират, предлагат се в многообразие от материи, както леки и ефирни, така и такива не пропускащи светлина. Могат да се съчетаят с прозрачни пердета.

Щори плисе

Щорите плисе са функционални и имат силен декоративен ефект. Изработват се от антистатични материали. Предлагат се в голямо разнообразие от дизайни и са отлично решение за прозорци и балконска врата.

Тънки тюлени пердета

Леките завеси от тюл и органза са подходящи за всяка стая в дома. Те не възпрепятстват проникването на слънчевите лъчи. С тях помещението изглежда светло и просторно, в същото време са ефирни и стилни.

Може да изберете изцяло дълги завеси или такива с различна дължина на вратата и прозореца.

Дори когато стоят прибрани до стената, тюлените завеси са красив декоративен акцент.

Два вида завеси

В кухнята могат да се съчетаят два типа завеси – тюлени и плътни. Това е препоръчително когато кухнята е с южно изложение и има нужда от засенчване. Отново е важно да обърнем внимание на материята на завесите, тя трябва да може да се пере, да бъде антистатична и издръжлива.

През повечео време може само тюлените пердета да бъдат пуснати, а другите да са прибрани с помощта на красив аксесоар.

За кухня с балкон са подходящи също така класическите хоризонтални щори, дървени и бамбукови щори, вертикални щори.


Когато избираме завеси за кухня с балкон е нужно да се спрем на удобен и практичен вариант, който не