Сивият диван в интериора

22/07/2019, 14:58:31
Оценка 5 от общо 2 гласа
22/07/2019
Сивият диван в интериора

Сивият цвят е универсален, умерен, носи спокойствие, уют, баланс в интериора. Диванът в сива се вписва във всяка обстановка и се съчетава с всички останали цветове. 

Правият диван, разполагащ се на една стена е подходящ за всяка стая и всяко обзавеждане. Той не заема много място затова е удачен вариант и за малки помещения.

Ъгловият диван предлага повече седящи места, а и може да се използва като спалня за гости. Поставя се в ъгъла и не заема много място, не пречи на свободното движение из стаята.

За кухнята е подходящ компактен прав или ъглов диван, който може да бъде съчетан с трапезна маса. Дамаската трябва да дава възможност за лесно почистване.

За дневната е подходящ голям, удобен ъглов или модулен диван. Може и такъв с лежанка. Тапицерията зависи от интериорния стил, личния вкус и предвидения бюджет. Може да бъде жакард, кадифе, еко кожа, естествена кожа.

Ако се цели монохромна, спокойна, елегантна или минималистична обстановка диванът може да бъде съчетан с други нюанси на сиво, бяло, черно.

Сивият диван се комбинира отлично и с всички нюанси на естествено дърво. Така се създава хармонична обстановка, характерна за еко стила, с усещане за близост с природата и уют.

Успешна е комбинацията между сиво и жълто. Жълтият цвят се използва главно за текстила – покривка на дивана или масата, декоративни възглавнички, завеси, килим.

Елегантно е съчетанието и с различни нюанси на синьото. То може да бъде използвано както за стените, аксесоарите, така и за текстилните изделия.

Стилна е комбинацията между сиво и червено и е подходяща за изискан, модерен интериор.


Сивият цвят е универсален, умерен, носи спокойствие, уют, баланс в интериора. Диванът в сива се впис