Професионално почистване на мека мебел - защо е необходимо

25/11/2019, 12:17:21
Оценка 5 от общо 2 гласа
25/11/2019
Тагове:
Професионално почистване на мека мебел - защо е необходимо

Редовното и качествено почистване на мебелите у дома е важно не само за запазване на техния външен вид и устойчивост, но и за нашето здраве. Най-честите причинители на алергия и респираторни проблеми в жилищата са домашния прах и акарите. Те се намират в матрака, меката мебел, килима, завесите, спалното бельо. И докато прахта по откритите части на мебелите от дърво, стъкло, метал може лесно да се отстрани с помощта на прахосмукачка или влажна кърпа, то по друг начин стои въпроса с дамаските на меката мебел или килима.

Препоръките на специалистите са да перете спалното бельо и протектора за матрак на минимум 60 градуса и след това да ги оставите да изсъхнат на слънце когато това е възможно. Перете често и на висока температура плюшените играчки, шалтетата, завесите. За килима е най-добре да използвате перяща прахосмукачка или фирма за професионално почистване на мека мебел. Същите съвети важат и за дамаските и матраците у дома. Ако не разполагате с професионални уреди и препарати трудно ще постигнете задоволителен резултат. И макар и на пръв поглед дамаските да изглеждат чисти, то е твърде възможно в тях да се крият акари, плесен и други вредни микроорганизми, които с времето да ги повредят и да кажат неблагоприятен ефект върху здравето ви. Освен това дамаските често задържат миризми – от готвене, цигарен дим, домашни любимци.

Фирма Мебеле ЕООД предлага професионално почистване на кожени мебели, пране на мека мебел, обезпрашаване, обезмирисяване.

Как специалстите от Мебеле почистват дамаска от плат стъпка по стъпка:

 • Обезпрашаване
  Извършва се с прахосмукачка с мощен вакуум, който извлича праха в дълбочина. Редовното извършване на тази процедура удължава живота на дивана или матрака.
 • Третиране с препарат
  Ако нямате познания по отношение вида на текстила на вашата дамаска и не знаете как различните видове препарати взаимодействат с тъканите, не е добра идея да си правите експерименти, почиствайте дамаската сами. Фирма Мебеле използва професионални препарати с широк обхват на действие – отстраняване на гъбички, мухъл, обезмирисяване, избелване, ароматизиране.
 • Шампониране
  Шампонирането се извършва с помощта на специален уред, на който се поставя накрайник четка от естествен косъм и е задължителен елемент от качественото изпиране на меката мебел.
 • Изплакване и подсушаване
  Последните стъпки са свързани с изплакване с професионална водосмукачка и качествено подсушаване, което ви позволява да използвате изпраните матраци или дивани само след няколко часа.

Какво представлява обезмирисяване на дамаската?

Появата на миризми по дамаските може да се дължи на мухъл, застоял въздух, отопление на дърва в жилището, цигарен дим, домашни любимци и други. Много често в опитите си да се справят с неприятните миризми, хората посягат към ароматизатори за дамаски. Това обаче освен, че не помага, в повечето случаи дори може да има обратен ефект тъй като към лошата миризма се прибавя още една. Професионалното изпиране на дамаската ще помогне за отстраняване на неприятната миризма, ще освежи тъканта и ще удължи живота ѝ.

Източник: mebele.bg

Телефон: 0877 737 838

E-mail: mebeleeood@gmail.com


Редовното и качествено почистване на мебелите у дома е важно не само за запазване на техния външен в