Как да съчетаем цветът на завесите с интериора

27/09/2018, 10:04:01
Оценка 4 от общо 5 гласа
27/09/2018
Как да съчетаем цветът на завесите с интериора

Изборът на завеси зависи от много фактори – изложението на стаята, предназначението й, стилът и цветовете в интериорът, както и функцията на завесите.

Ако искате да научите повече за интериорния дизайн и да обзаведете дома си със стил, запишете се за безплатно обучение - https://designacademy.bg/index.php?q=free&id=12

Кой цвят завеси за коя стая е подходящ?

Бели завеси

Белият цвят е чудесен фон за всяка стая. Той изпълва интериора с простота, лекота и виталност. Пасва си с всички останали цветове от палитрата и подхожда на всеки интериорен стил. Освен това увеличава визуално пространството в малките помещения.

Белите завеси и щори са подходящи за всяка стая в дома.

Зелени завеси

Зеленият цвят създава добро настроение, свързва се с пробуждане, свежест, природа, хармония. За по – малките помещения заложете на светли зелени нюанси и пердета от лека, прозрачна материя, тип тюл. Зелените завеси са особено подходящи за стаи с южно изложение и големи прозорци. Пердета и щори в зелено подхождат на спалнята, кухнята, трапезарията и детската стая.

Розови завеси

Розовите завеси са най – удачни за детска стая за момиченце или за спалня. В добре осветени и топли стаи може да заложите на студени розови нюанси, а в по – мрачни помещения на светли пастелни тонове. Розовите завеси пасват на светли стаи, изпълнени в бежово, пясъчно, бяло, бледо лилаво, пастелно жълто.

Оранжеви завеси

Оранжевите завеси са подходящи за помещения с южно или западно изложение, които са добре осветени. Те са чудесен избор за кухнята или трапезарията.

Бежови завеси

Бежовият цвят е неутрален и лек, което го прави подходящ за всяка стая в дома, както и за всеки стил на обзавеждане. Бежовите пердета и щори лесно се комбинират с всички останали цветове и стоят стилно и елегантно както в модерен, така и в ретро вариант.

Жълти завеси

Жълтите завеси ще направят интериора светъл, топъл, приятен и ще заредят стаята с положителна енергия.

Жълтите пердета са много подходящи за декориране на северни прозорци. Те са чудесен избор за всяка стая в дома, включително работният кът или балкона.

Сиви завеси

Сивите завеси, подобно на бежовите пасват на всяка стая и на всеки интериорен стил. Те са елегантно решение, което може да съчетаете с всички останали цветове.

Кафяви завеси

Завесите в кафяв цвят придават уют, комфорт и топлина на интериора. Те са подходящи за дневната и спалнята. Изберете кафяви пердета за стаи с южно изложение.

Сини завеси

Сините завеси хармонично се вписват във всяка стая. Те придават простор, лекота, спокойствие на интериора. Отлично подхождат на спалнята, детската стая, дневната, домашния офис. В стаи с много слънчева светлина може да заложите на студени или тъмни сини нюанси, а в помещения с недостатъчно светлина на светли тонове и лека въздушна материя. Синият цвят се съчетава отлично с бяло, бежово, сребристо сиво.

Червени завеси

Червените завеси са нестандартно и смело решение, но трябва да се използват предпазливо, тъй като червеното е силен и „огнен“ цвят. Те са подходящи за кухнята, трапезарията, антрето. Най – добре е да смекчите червеното като го съчетаете с мек цвят като бежово.

Лилави завеси

Лилавите завеси са удачен избор за помещения, в които има достатъчно светлина както и за такива, изпълнени в светли тонове като бяло, ванилия, пясъчно жълто. Заложете на лилави щори или пердета в спалнята, детската стая, банята.

Тюркоазени завеси

Завесите цвят тюркоаз са свежи, интересни и са чудесен избор за спалнята, кухнята, трепзарията, дневната. Те внасят усещане за простор, прохлада и хармония в интериора.


Изборът на завеси зависи от много фактори – изложението на стаята, предназначението й, стилът