Как да изберем картини за антрето

15/02/2019, 12:55:01
Оценка 4.3 от общо 3 гласа
15/02/2019
Тагове:
Как да изберем картини за антрето

Картините са елемент, с който може да придадете на коридора уникалност, стил и чар. Те също така могат да ви помогнат да коригирате визуално формата и обема на помещението.

Винаги поставяйте картините на нивото на очите. Добре е да заложите на изображения, които визуално увеличават пространството, тъй като обикновено коридода е малък и тесен.

Идеи за картини в антрето:

Модулни картини

Това са няколко отделни елемента (най – често два до четири) които заедно оформят едно изображение. Модулните картини изглеждат стилно и са подходящи за модерен интериор.

Маслена картина

Маслените картини винаги изглеждат впечатляващо и придават чар и настроение на помещението.

Портрет

Портретни картини са елегантен начин да внесете стил и красота в антрето.

Картина с цветя

Цветята създават настроение, свежест, внасят нотка природа и хармония в дома. Картините, изобразяващи цветя са много подходящи за антрето, където обикновено липсват прозорци и слънчева светлина.

Панорама

Панорамните изображения придават дълбочина на помещението и оптически уголемяват пространството. Картината, изобразяваща светлините на нощния град е идеална за малкия коридор.

Природен пейзаж

Природните пейзажи са подходящи за всяка стая в жилището. Особено за такива без прозорци, както най – често е антрето. Те изпълват стаята с живот, настроение и уют.

Елегантност в черно и бяло

Една голяма черно – бяла картина или няколко по – малки са отлично решение за модерния или минималистичен коридор. Те излъчват класа и стил.

Животни

Картините на животни са класика. Подобно на природните пейзажи те носят усещане за хармония, спокойствие и позитивно настроение.

Картина в рустик стил

За антрето в рустик или шале стил са подходящи маслени картини, изобразяващи животни или природни пейзажи. Цветовете са топли и земни – кафяво, бежово, бордо, горчица, маслено зелено.

Картина в лофт стил

За лофт стила са характерни абстракции, нестандартни плакати, черно – бели картини, портрети.

Картина в стил прованс

Антрето в стил прованс е кокетно, свежо и изпълнено с настроение. Картините, изобразяват цветя и билки, плодове, птици. Подходящи са и ретро фотографии в старинни рамки.

Картина в скандинавски стил

За скандинавския стил са характерни черно – белите изображения, оригинални постери, портрети, абстракции, геометрични форми.

Картини в модерен стил

Коридорът в модерен стил е в монохрамни цветове, най – често неутрални. Той е с изчистен дизайн и минимално количество декорации. Подходящи черно – бели пана, модулни картини, портрети или галерия от няколко малки картини със семпли рамки.


Картините са елемент, с който може да придадете на коридора уникалност, стил и чар. Те също така мог