Ъглови дивани-модели, характеристики и предимства

12/07/2021, 21:10:48
Оценка 5 от общо 3 гласа
12/07/2021
Тагове:
Ъглови дивани-модели, характеристики и предимства

Диванът е една от най-важните и любими мебели у дома. Именно той е сред местата, на които прекарваме най-много време когато сме вкъщи, независимо дали вечеряме, гледаме телевизия, забавляваме се с приятели, играем семейни игри или просто си почиваме. Затова и не бива да правим компромис с удобството и здравината му.

Ако ви предстои покупка на диван, вероятно ще се сблъскате със следните въпроси:

  •        Каква форма да има дивана – ъглов или прав? С лежанка или без;
  •        Какъв модел да бъде – разтегателен, с място за съхранение;
  •        От какъв материал да бъде направен и каква дамаска да изберем;
  •        Какъв цвят да бъде диванът;

Днес с помощта на Мебели Виденов ще ви помогнем в избора като ви дадем насоки относно ъгловите дивани – техните функции, предимства и защо е добре да се спрете на такъв модел.

Ъгълът на стаята е идеалното място за поставяне на обемни мебели, тъй като пространството се оползотворява максимално, диванът се вписва добре в интериора и може да се разположи удобно без да пречи на движението в помещението. По този начин остава достатъчно свободно място за останалите мебели като маса, фотьойли, табуретки, столове.

Предимства на ъгловите дивани:

  •        Осигуряват повече седящи места;
  •        Оползотворява се ъгълът на стаята, който по принцип често остава неизползваем;
  •        Подходящи са както за големи, така и за малки помещения;
  •        Не възпрепятстват свободното придвижване из стаята;
  •        Има богато разнообразие от модели – Г-образни, С-образни, П-образни, които предлагат множество възможности за оптимална организация на пространството спрямо неговите особености, форма и големина;
  •        Имат изискан и стилен дизайн;

 

За коя стая са подходящи ъгловите дивани?

Ъгловите дивани са компактни, удобни и практични, което ги прави подходящи за дневната, трапезарията, кухнята, домашния офис, библиотеката или детската стая. Богатото разнообразие от ъглови дивани ви дава възможност да изберете най- подходящия модел за всяка стая у дома.

Във всекидневната диванът може да се използва както за почивка или гледане на телевизия, така и за хранене, в случай, че помещението е съчетано с трапезария. В зависимост от позиционирането му, той би могъл да послужи и за зониране на стаята. Ако често ви идват гости с преспиване, удачно е да изберете разтегателен диван с функция „сън“. Обърнете внимание на материалът, от който е направен както и на механизмът. Те трябва да са здрави и надеждни за да може дълги години да използвате разтегателният диван. Най-често срещаните механизми за трансформация са делфин, акордеон, еврокнижка. Те са подходящи за всекидневно разтягане, тъй като са издръжливи, удобни и лесни за трансформация. Добре е рамката да бъде изработена от масивна дървесина, ПДЧ, МДФ или друг здрав и качествен материал. Предлагат се дивани с ядро от стоманени пружини, които гарантират изключителна здравина.

Пълнежът също трябва да е от дълготраен и надежден материал и да предлага необходимия комфорт. Обърнете внимание на моделите с полиестерна вата, които се характеризират с висока еластичност и нисък коефициент на деформация.

При избора на ъглов диван за кухнята, заложете на компактен модел, който няма да затруднява движението в стаята, която обичайно не е с големи размери. Практични са моделите с ракла за съхранение, но се предлагат и кухненски ъгли с функция „сън“. Подберете внимателно дамаската. Тя трябва да е с висока износоустойчивост, дълготрайни цветове и да има възможност за лесно почистване. 


Диванът е една от най-важните и любими мебели у дома. Именно той е сред местата, на които прекарваме